Digidexo.com

Bivirkninger av å slutte Chantix

For mange mennesker, kan ideen om å slutte å røyke cold turkey være for skremmende å engang forsøke. Det er derfor medisiner som Chantix har blitt opprettet: å hjelpe folk slutte å røyke. Men Chantix fungerer i hjernen, og kan føre til noen alvorlige bivirkninger når du slutter å ta det at alle som er interessert i å bruke det bør være klar over.

Funksjon

I motsetning til nikotinplaster, piller og inhalatorer, betyr Chantix ikke rette noen form for progressiv "avvenning off" av nikotin. I stedet rettet mot det nikotin reseptorer i hjernen og deretter blokkerer nikotin fra å nå dem. Dette stopper hjernen din fra frigjøre dopamin (gleden hormonet frigjøres når en røyker får nikotin), slik at hjernen til slutt stopper å reagere på sigaretter og ikke lenger har trang dem.

Effekter

Negative bivirkninger kan oppstå når Chantix behandling er avsluttet. Noen pasienter har hevdet å lide av angst angrep, hjertebank, mental og følelsesmessig ustabilitet, uforklarlig sinne og depresjon. Noen har også sagt at de cravings de hadde for sigaretter var dobbelt så ille når de sluttet å ta medisiner som de hadde vært før de startet.

Expert Insight

Ifølge Pfizer, legemiddelfirmaet som produserer Chantix, er minst 3 prosent av pasienter som tar medisiner forventes å lide av negative bivirkninger når de går av stoffet.

Betraktninger

Selv om Chantix behandling er vanligvis foreskrevet for å ende brått, har mange pasienter hevdet å ha en bedre opplevelse (med færre bivirkninger) ved avvenning seg av medisiner, akkurat som de var avvent på medisiner når de begynte å ta det.

Advarsel

Fordi Chantix fungerer på hjernen, og er opprettet for å påvirke dopamin nivåer (som forårsaker glede og lykke), har noen pasienter opplevd angst, depresjon og selvmordstanker i begynnelsen, midten og / eller slutten av behandlingen. Det er viktig å diskutere din mentale helse historie med legen din før du begynner å ta Chantix, og for å fortelle om eventuelle medisiner du kan allerede være på for depresjon eller relaterte psykiske lidelser; at medisiner kan reagere med Chantix og forårsake økt nivå av angst og / eller depresjon, eller til og med selvmordshandlinger.