Digidexo.com

Hva er symptomene på hjerteinfarkt eller høyt blodtrykk?

Mens et hjerteinfarkt og høyt blodtrykk kan være nært beslektet, de er to forskjellige alvorlige medisinske tilstander. Et hjerteinfarkt er et resultat av et plutselig avbrudd i hjertets blodtilførsel og kan være dødelig. Høyt blodtrykk eller hypertensjon, er resultatet av blod blokkeringer får hjertet til å jobbe hardere enn nødvendig for å pumpe blod gjennom kroppen.

Hypertensjon Symptomer

De fleste mennesker med høyt blodtrykk ikke opplever symptomer, ifølge Mayo Clinic. Når symptomer oppstår, de vanligvis er hodepine, svimmelhet og neseblod.

Brystsmerter

Brystsmerter er en stor tegn på et hjerteinfarkt, og er mer sannsynlig å være den primære symptom oppleves av menn, ifølge American Heart Association.

Kroppslig smerte

Andre kroppsdeler kan oppleve smerte når et hjerteinfarkt er overhengende, særlig blant kvinner, ifølge American Heart Association. Armene, rygg, nakke, kjeve og mage kan alle har smerter eller annet ubehag.

Andre symptomer

Kvalme, bryte ut i en kald svette og kortpustethet er også potensielle hjerteinfarkt symptomer som skjer hos begge kjønn, men er mer vanlig hos kvinner, ifølge American Heart Association.

Andre Heart Attack Årsaker

Høyt blodtrykk ikke er den eneste årsak til et hjerteinfarkt, men er en viktig medvirkende faktor, i henhold til det nasjonale hjerte Lung and Blood Institute. Høyt kolesterol, fedme, høyt blodsukker og sigarettrøyking er bare noen av de mulige risikofaktorer.