Digidexo.com

Hvordan ta vare på en Pacemaker

Pacemakere er enheter som bidrar til å regulere hjerterytmen. Disse enhetene er omtrent på størrelse med et armbåndsur, og er vanligvis kirurgisk implantert i brystkassen og forbundet til hjertet. Pacemakere er bygget for langvarig bruk, men det er noen skritt du kan ta for å ta vare på pacemakeren.

Hvordan ta vare på en Pacemaker

overvåke hjertefrekvensen for å avgjøre om pacemakeren fungerer riktig. Plasser pekefingeren og langfingeren på høyre hånd på høyre side av halsen like under haken, eller på håndleddet. Trykk med fingrene til du føler pulsen og telle antall slag i ett minutt. Dette kan også gjøres med en pulsmåler eller digital blodtrykksmansjett. Legen din vil gi deg en anbefalte området for hjertefrekvensen din. Hvis pulsen er mye høyere eller lavere enn dette området, må du kontakte legen din umiddelbart.

Ta alle medisiner nøyaktig som anvist av legen din. Hvis du har spørsmål om dine medisiner, eller hvis du opplever bivirkninger, diskutere dem med legen din. Carry en skriftlig liste over alle medisiner med deg i tilfelle du trenger å diskutere medisiner med legen din eller apoteket eller i en nødssituasjon.

Følg legens instruksjoner om fysisk aktivitet. Det vil ta flere uker for pacemakeren for å "slå" og for kroppen å komme seg. Spør legen din hva slags aktiviteter er trygt for deg og når.

Bær din pacemaker legitimasjon eller nødsituasjon varsle armbånd. I tilfelle en nødsituasjon, vil disse informere akuttmedisinske arbeidere som du har pacemaker. En utskriftsvennlig versjon av en pacemaker legitimasjon er tilgjengelig på American Heart Association hjemmeside (se Ressurser).

Vedta en sunn livsstil. Dette inkluderer å spise et sunt kosthold, fjerne eller begrense koffein, slutte å røyke og redusere stress.

Følg legens instruksjoner om omsorg for pacemakeren. Hvis du føler at du kan glemme noe av informasjonen, skrive det ned. Hvis det er noe du ikke forstår, spør legen din for avklaring.

Hold oppfølging avtaler om pacemakeren. Pacemakeren må analyseres jevnlig av legen din for å sikre at den fungerer som den skal.

Hint

  • Informer legen din dersom du opplever noen bivirkninger, for eksempel de som står oppført på American Heart Association hjemmeside.
  • Legen din vil informere deg om når du kan gå tilbake til vanlig hygiene rutine etter innsetting av pacemaker.