Digidexo.com

Hva er behandlingen for Sinus Hodepine?

Det finnes ulike behandlinger for lider av sinus hodepine. Symptomene på en sinus hodepine er en verkende smerter i bihulene, som er det området av pannen, kinnben og neseryggen. Noen ganger kan smertene også oppstå i tennene. Når du bøyer deg ned, forverres vanligvis smerten.
Den mest effektive måten å bli kvitt en sinus hodepine er å behandle den underliggende bihulebetennelse eller betennelse.

Medisiner

En behandling er bruk av antibiotika. For bakteriell sinusitt, vanligvis et antibiotikum er foreskrevet for 10 til 14 dager, og er tilstrekkelig til å utrydde infeksjonen. Med kronisk bihulebetennelse, kan legen forskrive tre til fire uker antibiotika. Når infeksjonen klarner opp, vil sinus hodepine gå bort. Men inntil det skjer, decongestants og antihistaminer kan også brukes for å lindre symptomene.

Neseskylling

Sletting av nesegangene er en annen metode til å lindre ubehaget av sinus hodepine, og kan utføres på en rekke måter. En form for nasal vanning er varme kompresser, som når den brukes til bihulene, stimulere bevegelsen av ørsmå hår i nesehulen, og dermed løsne opp slimet og fjerne det fra bihulene. Andre måter å hjelpe klare nesegangene er over-the-counter saltvannsnesespray, luftfuktere og damp.
En neti potten, også kalt en "nese bidet," kan brukes til å vaske slim ut av bihulene. Varm saltvann er plassert i den lille potten og du helle det ned hvert nesebor mens du vipper hodet. Ifølge en artikkel publisert på Brown University nettsted ved å bruke en neti pott for nasal vanning kan være mer effektive enn medisiner, og hvis du trenger medisiner, gjør behandlingen mer effektiv jo bedre renslighet av bihulene.

Kosttilskudd og urter

Det er flere kosttilskudd og urter som kan hjelpe med sinus hodepine. De kan bidra til å redusere betennelse i bihulene og også bidra til å forhindre forkjølelse, som noen ganger føre til infeksjon. Eksempler er bromelain, quercetin, probiotika, eukalyptus og sinupret. Urter og kosttilskudd kan føre til bivirkninger, og kan samhandle med medisiner, så sjekk med legen din hvis du ønsker å bruke dem.