Digidexo.com

Hvordan vet jeg om hårsekkene er i live

Hvordan vet jeg om hårsekkene er i live


Hårtap, eller alopecia, kan oppleves i menn, kvinner og barn for en rekke årsaker. Hårtap forekommer naturlig i håret syklus under telogen, hvilefase, før ny vekst begynner. Merkbar hårtap oppstår når ikke nok hår blir regrown å erstatte det som er tapt. I noen tilfeller er hårsekken produserer fortsatt hår, men i et saktere tempo. Hårsekken kan også være døde og ikke lenger produserer hårvekst.

Hvordan vet jeg om hårsekkene er i live

Hvordan vet jeg om hårsekkene er i live

•  Inspiser hodebunnen og hodet i et speil. Hvis ny hårvekst er tydelig i thinning områder, så folliklene er sannsynlig å være i live. Døde follikler vil produsere ingen ny vekst.

besøk med en lege for å diskutere ditt hårtap. Legen vil ta historie og visuelt inspisere hodebunnen.

tillater legen å utføre en hår strekkprøve. Han vil trekke flere hårstrå for å undersøke dem under et mikroskop for å vurdere dem for misdannelser.

gjennomgå en skalp biopsi hvis legen anbefaler det. En skalp biopsi fjerner en del av hodebunnen og hårsekkene for undersøkelse under et mikroskop for å bestemme helsen til follikler.

Følg eventuelle behandlinger som tilbys av legen for å oppmuntre Veksten. Medisiner som Minoxidil og finasterid kan være i stand til å vokse hår i follikler som er i live.

Hint

  • Hvis hårsekkene er døde, kan kirurgi være et behandlingsalternativ for å transplantere levende follikler til områder uten hår.