Digidexo.com

Gjør Protein Shakes har bivirkninger?

Gjør Protein Shakes har bivirkninger?


Protein shakes brukes av helse buffs, idrettsutøvere og kroppsbyggere for å forbedre ytelsen, gå ned i vekt eller for å supplere ernæring. Protein er sett på som et viktig næringsstoff for å bygge hud, bein og, viktigst, muskel. Protein vibrering kommer i en lang rekke varianter, med næringsinnhold som strekker seg fra 100 prosent protein til en liten mengde av protein med høye mengder av karbohydrater og sukker. En normal porsjon protein er mindre enn 40g per måltid. Hvis du går utover det, er det en fare for å oppleve bivirkninger - noen som kan være dødelig.

Osteoporose

Protein shakes er en proteinrik mat. De gjør blodet surere. Kroppen din vil prøve å nøytralisere syren ved å trekke kalsium fra skjelettet, noe som kan svekke beinstrukturen og muligens føre til brudd og sprekker. Forskere ved University of California i San Francisco studert 9000 kvinner og fant at kvinner som spiste mat med et høyere nivå av surhet, for eksempel kjøtt og harde oster, hadde nesten fire ganger flere hoftebrudd enn de som ikke gjorde det. En diett høy i protein, for eksempel fra protein shakes, kan direkte bidra til skrøpelige bein eller osteoporose.

Nyrestein

Store mengder kalsium i blodet på grunn av overdreven protein inntak kan føre til kalkavleiringer i form, skaper det vi kaller nyrestein. Disse små, krystallisert innskudd normalt gå gjennom urin strømmen med en enorm mengde smerte og kan være ledsaget av lavere magesmerter, nattesvette, blod i urinen og natt feber. Utilstrekkelig hydrering kan også være en viktig faktor i utviklingen av nyrestein.

Ketose

Med en ubalansert kosthold - slik som for mye protein og ikke nok karbohydrater - kroppen kan gå inn i en tilstand som kalles ketose. Dette er sult-modus, der kroppen bryter ned fett til ketoner - som den så bruker som et alternativ til glukose som brensel. Noen leger tror at ketose er en farlig tilstand som er ekstremt vanskelig på leveren, og kan være potensielt livstruende. Andre leger, spesielt de som tror på lav-karbohydrat dietter, er uenig med denne konklusjonen og si at ketose er gunstig for kroppen.

Dehydrering

Ifølge en studie gjort ved University of Connecticut av Department of Nutritional Sciences, er hydrering av kroppen direkte påvirket av hvor mye protein er funnet i kostholdet ditt. Forskerne fant at høyere nivåer av protein menes en økt mengde av nitrogen i blodet, noe som indikerer unormal nyrefunksjon. Studentene som hadde høy-protein diett hadde mer konsentrert urin, men følte ingen endring i tørst. Basert på sine funn, forskerne anbefaler at alle som på en høy-protein diett konsumere større mengder vann enn gjennomsnittet anbefaling av 8 til 10 glass per dag for å unngå dehydrering.

Food Allergy

Den vanligste matallergi å bekymre seg med visse protein vibrering eller kosttilskudd er laktoseintoleranse. Hvis du er laktose intolerant, kan ta whey protein føre til ubehagelige bivirkninger som oppblåsthet, mageproblemer og kramper. Den beste måten å unngå disse bivirkningene er å ta myseproteinisolat som inneholder mindre enn 1 prosent laktose, eller finne en helt uten laktose. Noen merker trekke ut laktose fra myse for å gjøre det tryggere for folk med matallergi. Den beste måten å unngå alle bivirkninger av protein shakes og overdreven protein inntak er å spise en balansert diett, drikke mer enn 8 glass vann om dagen og begrense protein til mindre enn 40g per servering.