Digidexo.com

Omega 3 fiskeolje kosttilskudd for å senke kolesterolet

Høyt kolesterol kan være farlig for hjertet helse. Mens det finnes medisiner tilgjengelig for å senke kolesterolet (inkludert Lipitor, Pravachol og Crestcor), mange velger å prøve naturlige alternativer i stedet. Ifølge University of Maryland Medical Center, har omega 3 fiskeolje kosttilskudd vist seg å redusere triglyserid og low density lipoprotein (LDL) nivåer for en samlet reduksjon av kolesterol.

DHA, EPA og ALA

Omega 3 fiskeolje kosttilskudd inneholder tre andre fettsyrer som har vist seg å hjelpe i å senke kolesterolet. Dokosaheksaensyre (DHA) og eikosapentaensyre (EPA) redusere LDL og triglyserider. Alpha linolensyre (ALA), som også er tilgjengelig på omega 3 tilskudd, også senker dårlige kolesterolet samtidig øke det gode. Når vi leter etter fiskeolje tabletter til lavere kolesterol, er det viktig å vurdere nivåene av DHA, EPA og ALA.

Dose

En voksen uten hjertesykdom bør ta et omega 3 fiskeolje supplement daglig med ett gram DHA og EPA. Til å behandle høyt kolesterol, anbefaler American Heart Association en daglig omega 3 tilskudd med to til fire gram DHA og EPA. Det kan ta noen uker før pillene har en innvirkning på å senke kolesterolet. Har ikke blitt etablert en dose for barn. Kolesterolsenkende hos barn bør gjøres i regi av en barnelege.

Bivirkninger

Bivirkninger er mulig når du tar omega 3 fiskeolje kosttilskudd for å senke kolesterolet. Den mest uvanlige av disse er mulig "fisk pusten" når du rape. Andre gastrointestinale problemer - oppblåsthet, flatulens, raping og selv diaré - er mulig. Ciklosporin, NSAIDs (ikke-steroide anti-inflammatoriske) og medisiner for blodfortynnende kan presentere flere problemer når det tas med omega 3 fiskeolje kosttilskudd. Sørg for å informere din lege og apotek om deres bruk.

Kosttilskudd vs Food

Tar omega 3 fiskeolje kosttilskudd stedet for å få fettsyrene fra mat har noen fordeler. I kapslene, er du i stand til å prøve kombinasjoner av DHA, EPA, ALA og selv omega 6, annet stoff som bidrar til å senke kolesterolet. Den andre fordelen er at det er mye lettere å inneholde en viss mengde kvikksølv, polyklorerte bifenyler (PCB) og høye nivåer av andre tungmetaller som ofte finnes i fisk. Den eneste ulempen er at du ikke får de andre næringsstoffer (som protein) tilgjengelig fra å spise fisk.

Forholdsregler

Aldri slutte å ta reseptbelagte kolesterolsenkende medisiner for å begynne omega 3 fiskeolje kosttilskudd uten å diskutere det med legen din. Også ta kontakt med en medisinsk faglig om dosering. Personer med fisk allergier eller kvinner som er gravide bør ikke ta omega 3 fiskeolje kosttilskudd. Vær oppmerksom på produktets opprinnelse, slik at den er fri for tungmetaller. Tar mer enn anbefalt dose kan føre til overflødig blødning.