Digidexo.com

Kolin Nutrition

Kolin kosttilskudd er stadig økende populær blant folk som ønsker å forbedre sin hukommelse, bekjempe tretthet og søvnløshet, eller øke leveren. Kolin er en viktig ingrediens for god nerve, celle-og leverfunksjon.

Definisjon

Selv om det ofte er gruppert sammen med B-vitaminer som B4, er det ikke strengt tatt et vitamin, men et næringsstoff. De fleste tar kolin tilskudd i form av lecitin, som er fosfolipid hvor det oftest vises i kroppen. Selv om kroppen kan lage noen kolin på egen hånd, må du forbruker det som en del av kostholdet ditt for å opprettholde et sunt nivå.

Funksjon

Kolin har fire viktige funksjoner i kroppen din. Det er nøkkelen til sunn nerve funksjon. Kolin er som en forløper til acetylcholin, som er en neurotransmitter som bærer meldinger fra nerve til nerven og fra nerve til muskel. Det holder cellemembranene sunt. Kolin er en av byggesteinene for celleveggene. Det er den som gjør det mulig for fett-baserte næringsstoffer og cellulære avfall å passere inn og ut. Det bidrar til å fjerne overflødig fett fra leveren. Det hjelper cellene kommuniserer med hverandre. Mange kjemiske hendelser i kroppen, for eksempel å slå på og av av gener, bruker kolin er tilgjengelige metylgrupper for å overføre informasjon fra molekyl til molekyl. Kolin er også brukt i kroppen til å danne betaine, en annen methyl donor som hjelper cellene å bekjempe stress og dehydrering.

Retningslinjer

I 1998 Institute of Medicine etablerte anbefalinger for choline inntak på 550 mg. daglig for menn og 425 mg. for kvinner. Det amerikanske Food and Drug Administration har ikke gitt ut retningslinjer for choline inntak.

Diet

Du er sannsynligvis allerede får nok kolin i kosten. Eggeplommer, i særdeleshet, er rik på kolin, men andre matvarer er også, spesielt kjøtt. Vegetarianere trenger ikke slite. Kolin er også lett tilgjengelig i soya, nøtter, bønner, brokkoli og blomkål.

Mangler

Selv om gravide kvinner bør være spesielt oppmerksom på deres choline inntak, manglene er sjeldne. Symptomer som du kan være mangelfull i kolin er tretthet, søvnløshet, nerve til muskel problemer, manglende evne i nyrene konsentrere urin og opphopning av fett i blodet.

Graviditet

Det er allment kjent at gravide kvinner trenger å øke sin folsyre inntak. Vel, også er choline spesielt viktig under svangerskapet, og de to er i slekt. Hvis det ikke er nok folat tilgjengelig, krever kroppen mer choline. Hvis det ikke er nok kolin, krever kroppen mer folat. Kosttilskudd tatt under svangerskapet må levere tilstrekkelige mengder av både næringsstoffer. Kolin mangel i svangerskapet har vært knyttet til hjernen og ryggmargen defekter.

Forskning

Cholin forskning er i sin barndom, men tidlige resultater indikerer at kolin kan vise seg nyttig i enkelte psykiske sykdommer, for eksempel bi-polar lidelse. Det kan også gi en viss økning nerve muskelfunksjon hos Alzheimer-pasienter.