Digidexo.com

Hva er acetyl l carnitine?

Karnitin er en aminosyre. Actyl L-carnitin er en form av carnitin. Kroppen er naturlig i stand til å produsere nok karnitin å oppfylle sine behov. Imidlertid kan visse forhold hindre produksjonen. Disse forholdene omfatter genetiske defekter, visse medisiner som reduserer karnitin nivåer (for eksempel Depakene og Dilantin) samt sykdommer som påvirker leveren, nyrene eller hjernen. Actyl L-karnitin kan tas som et kosttilskudd; Men sjekk med legen din før du legger dette tillegget.

Funksjon

Acetyl L-karnitin spiller en viktig rolle i kroppens normale funksjon. Det er ansvarlig for transport av fettsyrer i hjertets mitokondrier, slik at de kan produsere energi. I individer som har mangelfulle mengder av karnitin, kan cellenes mitokondrier ikke være i stand til å motta fettsyrer i tillegg.

Diabetisk nevropati

Nevropati refererer til nerveskader. Det kan påvirke de lemmer og organer. Nevropati kan oppstå som en komplikasjon av diabetes hos personer med dårlig kontrollert blodsukker. Ifølge en studie publisert i Diabetes Care fra American Diabetes Association, acetyl L-karnitin kan hjelpe lindre diabetisk nevropati smerte og kan bidra til å regenerere nervefibrene. Denne studien ble gjort på Wayne State University School of Medicine.

Alzheimers sykdom

Ifølge forskere ved Geriatrisk Research Group i Italia, kan acetyl L-karnitin være litt nyttig for de med Alzheimers sykdom, spesielt når det brukes sammen med andre behandlinger. Forskerne vet ikke endelig vet hvordan det fungerer for disse pasientene. Imidlertid kan det fungere ved å være en etterligner av hjernen kjemiske acetylkolin. Alzheimers pasienter har vanligvis lavere enn normale nivåer av acetylcholin. Mer forskning på dette området er nødvendig for å gi avgjørende bevis.

Bivirkninger

Du kan oppleve bivirkninger fra acetyl L-karnitin. Hvis du har en allergisk reaksjon som elveblest, kløe, hevelse i hender, hals eller ansikt, pustevansker eller tetthet i brystet, slutte å ta det umiddelbart og oppsøke lege. Andre mulige bivirkninger inkluderer aggresjon, depresjon, forvirring, følelse altfor aktiv eller opphisset (mani), kvalme eller oppkast.

Advarsler

Før du legger til en acetyl L-karnitin supplement til din daglige diett, er det best å diskutere det med legen din, spesielt hvis du har visse faktorer, som for eksempel høyt blodtrykk og hjerte-eller blodkar sykdom. I tillegg, sjekk med legen din dersom du er gravid, planlegger å bli gravid eller ammer. Du må også fortelle legen din om noen av de aktuelle medisiner du tar, inkludert over-the-counter medisiner eller kosttilskudd samt eventuelle allergier mot medisiner.