Digidexo.com

Historien om HPV

Historien om HPV


HPV (human papillomavirus) som finnes i mer enn 100 stammer. Omtrent 30 stammer er seksuelt overført, og 15 av de belastninger kan føre til cervikal og andre former for kreft. I de senere årene har HPV-vaksinen ført til politisk strid i USA.

Rabbit Forskning tips på HPV

Detaljer om når og hvordan den første stamme av HPV ble oppdaget er sketchy, men papillomavirus ble først skimtes som en sykdom av Dr. Richard Shope av Rockefeller University i 1930. En kanin stamme av papillomavirus forårsaker ofte hornlignende vorter på infiserte kaniner. Årsaken til disse vortene var ikke kjent på den tiden, men Shope eksperimenterte ved å ta prøver av vorter, sliping dem opp og injisere dem inn friske kaniner. De sunne kaniner snart utviklet de samme vorter. Shope ikke identifisere HPV, men han riktig utledet at vortene var forårsaket av et virus.

HPV Discovery

Forskere oppdaget HPV som et virus funnet inne av hud vorter via et elektronmikroskop i 1949 som årene rullet på, forskere oppdaget flere stammer i ulike lesjoner og vekster.

Skylde Herpes

Ved 1970-tallet, hadde legene anerkjent som en slags seksuelt overførbar sykdom var årsaken til livmorhalskreft. Legene hadde lagt merke til at kvinner med livmorhalskreft også en tendens til å ha genital herpes. Selv om dette var en tilfeldighet, skylden leger herpes.

Linking HPV til livmorhalskreft

Tyske virolog Harald zur Hausen foreslo i 1976 at HPV, ikke herpes, var årsaken til livmorhalskreft, en teori om at andre forskere opprinnelig avvist. I 1983 og 1984, zur Hausen oppdaget HPV DNA i livmorhalskreftsvulster, bevise sin teori. I 2008 mottok han Nobels fredspris for denne forskningen.

Vaksine Controversy

Etter zur Hausen etablert en sammenheng mellom HPV og livmorhalskreft, begynte forskere over hele verden forske vaksiner for de to stammer av HPV som oftest knyttet til kreft. Farmasøytiske selskaper utviklet to vaksiner, Gardasil og Cervarix. Den amerikanske Federal Drug Administration godkjent Gardasil i 2006 og Cervarix i 2009.

Fordi leger anbefaler at unge jenter får vaksinen før puberteten, for å garantere immunitet før de blir seksuelt aktive, har mange foreldre og religiøse grupper protestert mot vaksinasjon. De hevder at det å gi unge jenter en vaksine for en seksuelt overførbar sykdom er upassende og kan oppmuntre promiskuitet.

Også i en studie publisert i "Journal of American Medical Association" (August 2009), Dr. Barbara Slade et al. fant at en svært liten andel av barn som mottar vaksinen erfaring besvimelser eller blodpropp.