Digidexo.com

Resistent Staph infeksjoner

Staphylococcus er navnet på en type bakterier. Det er om lag 30 varianter av staph bakterier som utgjør en risiko for smitte til mennesker. Staphylococcus aureus bakterien er den mest vanlige typen som forårsaker infeksjoner i mennesker. Siden tidlig på 2000-tallet, har det vært en økende bekymring blant leger om fremveksten av såkalte resistente bakteriestammer. MSRA eller meticillinresistente Staphylococcus aureus er årsaken av resistente staph infeksjoner

Resistance

MSRA er motstandsdyktig mot vanlige antibiotika som brukes til å behandle bakterielle infeksjoner, for eksempel penicillin, amoxicillin og meticillin.

Helse Care Associated

De fleste tilfeller av MSRA oppstå hos personer med svakt immunforsvar som nylig har gjennomgått en medisinsk prosedyre eller oppholdt seg i et sykehus.

CA-MSRA

CA eller samfunnet forbundet MSRA er resistente staph infeksjoner som oppstår hos de som ikke har vært i et helsevesen innstilling eller mottatt en medisinsk prosedyre. Disse vanligvis manifest som hudinfeksjoner.

Farene

Enhver staph infeksjon kan spre seg inn i blodet forårsaker livstruende tilstander, men MRSA-infeksjoner ofte vise seg å være vanskelig eller umulig å behandle på grunn av sin motstand.

Behandling

Antibiotika vancomycin er fortsatt beviser effektiv mot resistente stammer, men de fleste leger vil prøve å unngå bruk med mindre det er absolutt nødvendig for å redusere utvikling av vankomycin-resistente stammer.