Digidexo.com

Hva er den ernæringsmessige verdien av ananas?

Hva er den ernæringsmessige verdien av ananas?


Ananas symboliserer gjestfrihet og varme og har vært brukt i arkitektur og innredning siden dagene av Christopher Columbus. Det kan være tiltalende for øyet, men det gir også helsemessige fordeler til kroppen din når du spiser den. En en-kopp servering av ananas biter inneholder ca 80 kalorier, 22 gram karbohydrater og 2 gram fiber, med svært lite fett eller protein. Nyt ananas i en tropisk salat, som tilbehør eller alene som en sunn snack alternativ.

Vitamin C innhold

En av ananas største bidrag til din helse er vitamin C, som hjelper kroppen din opprettholde sterke tenner, bein og hud. Vitamin C reduserer også risikoen for ulike krefttyper, hjertesykdom og slag, ifølge Linus Pauling Institute. En en-kopp servering av fersk ananas biter inneholder 78,9 milligram av vitamin C, som er mer enn 100 prosent av anbefalt daglig inntak av 75 milligram for kvinner og over 87 prosent av RDI av 90 milligram for menn.

Manganinnhold

Riktig nivåer av mineralet mangan i kroppen din hjelp opprettholde vev og bein, regulere blodsukkeret og hjelper forbrenne fett og karbohydrater. Lave nivåer av mangan vil øke risikoen for ufruktbarhet, osteoporose, leddgikt, diabetes og epilepsi, ifølge University of Maryland Medical Center. En en-kopp servering av ananas biter leverer 1,5 milligram av mangan, som er mer enn 80 prosent av anbefalt daglig inntak på 1,8 milligram for kvinner og over 65 prosent av de 2,3 milligram er anbefalt for menn.

Melatonin innhold

Hvis du er ute etter en snack som kan hjelpe deg å sove, prøv ananas. Ananas inneholder melatonin, som er et hormon som bidrar til å regulere søvn-våkne syklus. Kroppen din produserer melatonin i pinealkjertelen, men University of Maryland Medical Center rapporterer at melatoninproduksjonen avtar med alderen. Ananas forbruk kan mer enn doble mengden av melatonin i blodet, ifølge en studie i august 2013 utgaven av "Journal of Pineal Research." I studien, viste pasienter en betydelig økning i sine melatoninnivået innen to timer etter inntak av omtrent 2 kopper ananas juice.

Trygt for diabetikere

Hvis du har diabetes, kan det hende du trenger å begrense frukt forbruk på grunn av sin høyt sukkerinnhold. Selv om ananas har en god del sukker - 19 gram i en 1-kopp servering - det er trygt for diabetikere å spise, ifølge en studie i mai 2014 utgaven av "omics: A Journal of Integrative Biology." I denne studien, er ananas oppført som har bevist anti-diabetic egenskaper. Hvis du er på medisiner for diabetes, snakke med legen din eller kostholdsekspert før jevnlig legge ananas til kosthold.

Forholdsregler og advarsler

Selv om ananas leverer flere helsemessige fordeler, kan det være lurt å unngå å spise det hvis du er på visse antibiotika som amoxicillin eller tetracyklin. Ananas kan føre til en økning i opptaket av dine antibiotika, noe som kan øke risikoen for deres bivirkninger, forklarer Drugs.com. Før du spiser ananas, være sikker på at den er moden fordi umoden ananas kan fungere som en brekkmiddel og forårsake kraftig oppkast.