Digidexo.com

Lymfødem Saksbehandling

Lymfødem refererer til hevelse (ødem) i mykt vev i kroppen, oftest i ekstremiteter. Det kan forekomme i både armer og ben, men typisk i bare den ene ende. Symptomene varierer fra mildt ubehag til ekstreme smerter og svekkelse. Dessverre finnes det ingen kur for denne tilstanden, som følge av en blokkering i lymfe del av sirkulasjonssystemet, men tilgjengelige behandlinger kan betydelig redusere hevelsen og lindre ubehaget.

Lymfesystemet

Lymfesystemet inneholder et nettverk av fartøy som flyter gjennom vev og visse organer i kroppen, inkludert lymfeknuter, mandlene, thymus, milt og benmarg. Den klare væske (lymfe) kjører gjennom lymfeårer bærer plasma, lymfocytter (hvite blodceller som bekjemper infeksjoner), samt avfall som samles inn fra alle organer i kroppen. Når systemet fungerer normalt, lymph fartøy tar fluidet gjennom lymfenodene. Nodene filter virus, bakterier og kreftceller fra fluidet og returnere en renset versjon av lymfe til blodet ifølge WebMD.

Årsaker Lymfødem

Hevelsen som markerer lymfødem oppstår når skader eller sjeldne medfødte misdannelser blokkere sirkulasjons banen lymfeårer, forårsaker væsken å lekke inn i omkringliggende vev. Medfødte årsaker inkluderer Milroy sykdom, som oppstår i barndom og resultater fra misdannede lymfeknuter, ifølge Mayo Clinic. Meige sykdom, en annen arvelig lidelse som vanligvis oppstår i puberteten og tidlig voksen alder, resultater når de ventiler som normalt hindrer lymfe væske strømme bakover og overfylte danner ikke. Andre årsaker til lymfødem omfatte kirurgi som skader lymfeårer eller kirurgisk fjerning av lymfeknuter, slik som med brystkreft eller lymfom. Infeksjon i lymfeknuter eller fartøy, kan kreft og stråling under kreftbehandling også føre til strukturelle skader som fører til lymfødem.

Symptomer og komplikasjoner

Tegn på lymfødem inkluderer verkende ubehag eller begrenset utvalg av bevegelse i det berørte lem, hudinfeksjoner eller herding av huden og hevelse som spenner fra svært mild til alvorlig nok til å øke lem til mange ganger sin opprinnelige størrelse. Tilstanden kan føre til alvorlige infeksjoner i huden (cellulitt) eller lymfesystemet og, ifølge Mayo Clinic, kan de mest alvorlige tilfeller føre til en sjelden form for kreft, lymphangiosarcoma.

Ledelsen

Nøklene til å kontrollere denne tilstanden omfatter administrerende hevelse og å holde huden sunn. Leger kan verve en fysioterapeut til å massere de berørte lem eller undervise pasienter milde isotone øvelser som hjelper får væsken beveger seg ut av ekstremitet. De kan foreskrive bandasjerer de berørte lem på en bestemt måte å komprimere vev og flytte væsken tilbake mot stammen av kroppen eller har pasienten slitasje spesielt utstyrt komprimering plagg, for eksempel strømper, som oppfordrer væsken å flytte ut av den myke vev. Fordi det er ingen kur, bemerker Mayo Clinic disse behandlingene bli rutine for dem som lider av lymfødem. I de mest alvorlige tilfeller kan legene prøver å fjerne overflødig vev gjennom kirurgi, men selv dette ikke gi en kur.

Andre hensyn

Tilstrekkelig hvile, sunt kosthold, mosjon og redusere stress kan øke oddsen for suksess kontrollerende lymfødem. The Mayo Clinic anbefaler å kontakte en lokal eller online støttegruppe for å hjelpe takle livslang behandling av denne tilstanden, som ifølge National Institutes of Health, påvirker 1-2 millioner mennesker i USA.