Digidexo.com

Induksjon fase av Low Carb Diet

En unik element i lav-carb dietter er den multi-ukers "induksjon" fase ved starten av dietten. Normalt mye strengere enn kostholdet i seg selv, er induksjon fasen er utformet for å bringe kroppen i samsvar med din kommende low-carb livsstil. Selv om varig induksjonsfasen av en lav-carb diett er ofte vanskelig, tenk på det som en inngangsport til en sunnere deg.

Typisk Induksjon fase

Den typiske induksjon fase for de fleste low-carb dietter varer rundt to uker. I løpet av denne tiden, vil du bli normalt bedt om å opprettholde et strengt low-carb grensen - vanligvis mellom 20 og 30 gram per dag. I tillegg kan du bli bedt om å avstå fra frukt, og begrense grønnsaker forbruk til fibrøs, grønne grønnsaker som agurk, brokkoli, spinat og salat.

Formålet med induksjonsfasen

Grunnen til dette strenghet er at fjerning karbohydrater for en lengre periode setter kroppen i en tilstand av ketose. Ketosis refererer til en fysiologisk tilstand hvor kroppen begynner å bruke fett som sin primære brenselkilde. Denne tilstand letter effektiviteten av mange lav-carb dietter, som kroppen er i stadig brennende kroppsfett, selv i en hviletilstand.

Fordeler med induksjonsfasen

I tillegg til å fremme overgang til fett som den primære drivstoff kilde, er en annen fordel med induksjonsfasen mental festningsverk. Etter overlevende i to uker på en utrolig restriktiv diett, vil de mindre restriktive vedlikeholdsfaser ikke synes så tyngende. Å vite at juks på kostholdet ditt vil resultere i nødvendigheten av en annen induksjon fase, den også fungerer som en vakt mot for tidlig slutt på diett.

Symptomer på induksjonsfasen

Under den typiske induksjon fasen, vil du oppleve flere fysiske symptomer som kroppen gjør energikilde overgangen fra karbohydrater til fett. Brain tåke og apati er to vanlige symptomer. Bare vet at dette er en midlertidig biprodukt av dietten, og vil ikke vare evig. Forlater dietten på dette punktet er vanlig, men ikke nødvendig. Bare holde ut, og du vil komme gjennom denne fasen i løpet av få dager.

Betraktninger

Ikke alle low-carb dietter krever en streng induksjon fase. Bare de dietter som søker å plassere kroppen i en tilstand av ketose vil mandatet en tvungen induksjon. Dermed, hvis du har en jobb hvor du absolutt ikke kan være uten din mentale reserver for en dag eller to (for eksempel en flygeleder), hold deg til høyere low-carb, ikke-ketogene dietter for å unngå dette ellers nødvendig onde.