Digidexo.com

Muskelatrofi

Muskelatrofi


Muskel atrofi er tap av muskelvevet, og kan resultere fra stillstand, sykdommer og som en normal følge av aldring. Stillstand er den vanligste årsaken til atrofi og selv mindre muskelatrofi kan føre til legemsdelen svakhet eller nedsatt bevegelsesevne.

Stillstand Atrofi

Stillstand atrofi er forårsaket av mangel på mosjon og ofte rammer folk som jobber på stillesittende jobber eller erfaring langsiktig immobilisering gjennom å være sengeliggende eller iført kaster. I ekstreme tilfeller, bindevevet ikke lenger erstatter skjelettmuskelfibre og stillstand atrofi blir irreversible.

Aldring

Som mennesker alder, sender biokjemiske signaler muskelvev til voksne stamceller endringer, noe som resulterer i redusert stamcelleaktivitet i å reparere og gjenoppfriske muskelvev. En University of California studie tyder på at terapi involverer mitogen-aktivert protein kinase, en regulator av stamcelle aktivitet, kan redusere aldersrelatert atrofi.

Andre årsaker

Nevrogen atrofi oppstår når nerver knyttet til musklene er plaget med skader eller sykdommer, inkludert amyotrofisk lateral sclerois, også kjent som Lou Gherig sykdom, muskeldystrofi og polio. Ernæring kan føre til muskelatrofi som kroppen bryter ned skjelettmuskel for å gi protein, et fenomen som forekommer også hos kreft og AIDS-pasienter.