Digidexo.com

Lactobacillus urinveisinfeksjoner

Ifølge Centers for Disease Control (CDC), urinveisinfeksjoner utgjør mer enn 30% av infeksjoner rapportert av akutt pleie sykehus. Med den økende resistens mot antibiotika og narkotika bivirkninger, probiotika, for eksempel laktobasiller, har blitt en spesiell interesse for helsepersonell og pasienter.

Typer av UTI

Urinveisinfeksjoner (UVI) er generelt ansett som "lavere" eller "øvre", etter hvor de oppstår langs kanalen. Øvre UVI inkluderer infeksjoner i blæren (blærekatarr), prostata (prostatitt), epididyimis (epididymitt), og av urinrøret (uretritt). Øvre-veissykdom kalles pyelonefritt, eller infeksjon av nyre.

Årsaker til UTI

Mer enn 85% av urinveisinfeksjoner er et resultat av en bakteriell infeksjon, for det meste E. coli. Andre mulige årsaker er: virus, sopp og parasittiske ormer. Lactobacilli vanligvis ikke forårsake sykdom. Når de er involvert i UTI utvikling, er det vanligvis fordi pasienten har en underliggende sykdom, et svekket immunforsvar, eller en unormal urinveiene.

Typer Lactobacilli

I genito-urinveis, noen av de mest vanlige medlemmer av lactobacilli arter er: L. crispatus, L. jensenii, og L. iners. Selv om sjeldne, noen laktobasiller som har vært involvert i UTI utvikling er L. gasseri og L. delbrueckii.

Normale Actions

Lactobacilli produsere melkesyre, og er de dominerende bakterier av vaginal flora av friske kvinner. De er vanligvis betraktet som "gode" bakterier fordi de har antimikrobielle egenskaper som styrer veksten av sykdomsfremkallende mikroorganismer. Når urinveisinfeksjoner ikke blir riktig behandlet eller komme tilbake, den normale balansen mellom organismer i vagina endringer, redusere antall verne laktobasiller. Som et resultat, blir den skadede enda mer utsatt for infeksjon.

Vekst-altering Faktorer

Faktorer som negativt påvirker veksten av laktobasiller inkluderer: antibiotikabehandling, p-piller, en tidligere historie med UVI, og menstruasjonssyklusen. I løpet av en periode, er antall lactobacilli redusert fordi blodstrømmen øker pH-verdien av vagina (dvs. det gjør det mindre sure).

Betraktninger

Påvisning av lactobacilli i urinen er ofte et resultat av forurensning i løpet av diagnosefremgangsmåten. Derfor trenger sant urinveisinfeksjon fra en Lactobacillus vanligvis å bli bekreftet ved å innhente og analysere urinprøver gjennom en annen metode. To spesifikke prosedyrer for innsamling av forurenset blæren urin er: urethral kateterisering og supra-kjønnshår aspirasjon.