Digidexo.com

TCM Fibromyalgi Behandling

Tradisjonell kinesisk medisin, eller TCM, behandler hele kroppen og ikke bare sykdommen. I motsetning til vestlig medisin, har TCM at alt fungerer i form av livskraften kalt chi (uttales "Chee"). TCM lærer at hver kroppen systemet har en chi kraft som styrer det. Når kraften er blokkert eller ubalansert, fører det til sykdom. I tilfelle av fibromyalgi, er TCM oppfatning at kroppen er ute av balanse på grunn av stress, livsstil og miljø --- så TCM arbeider for å fjerne blokken, for å heve tilstanden.

Fibromyalgi og dets symptomer

Fibromyalgi er et sett av symptomer som påvirker hovedsakelig kvinner --- hver kvinne annerledes --- og ikke dukke opp på hvilken som helst standard test. Disse symptomene kan være verkende smerter som dekker hele kroppen, søvnløshet, tretthet og depresjon.

Kinesisk medisin

Ifølge en artikkel med tittelen "kinesisk medisin for Fibromyalgi", skrevet av Wei Liu, TCMD, LAC og Changzhen Gong, PhD, MS, "The tilnærming av kinesisk medisin er å skille symptomene inn i mønstre på sykdom, og deretter behandle mønstre basert på århundrer med klinisk erfaring. "

Qi Gong (Meditasjon og trening)

Konseptet bak Qi Gong er å fremme strømmen av Qi (CHI), og blodet i kroppen. Dette oppnås ved flere økter med meditasjon og ikke-hard trening for å redusere stress som forårsaker blokkering.

Turgåing, yoga og Tai chi oppfordres, som disse øvelsene ikke føre til overdreven mengder stress for kroppen. I stedet handler de for å avlaste stress på triggerpunkter og fremme sirkulasjon. Det anbefales imidlertid at du hvile en dag mellom treningsøktene, slik som å ikke forårsake stress og for å tillate kroppen å komme seg.

Kinesisk urtemedisin

Bai Shao (hvit dahlia root), er foreskrevet som anti-inflammatorisk agent for å lindre smerte.

Qin Jiao (bitter rot) er foreskrevet for å lindre muskelsmerter.

Du Huo (kvann Root) er foreskrevet for å lindre smerte.

Yan Hu Suo (ekorn mais) sies å forynge blodet og fremme flyten av Qi.

Yu Jin (Gurkemeie Root) blir også brukt til å lindre smerter.

Akupunktur

Selv om det har vært forbedring av smerte symptomer og søvnforstyrrelser ble rapportert i mindre grupperom studier, har det ikke vært en kontrollert studie gjort for å vise at bruk av akupunktur er effektiv, ifølge en 5 juli 2005 artikkel i Annals of Internal Medicine .

Forsiktig

Hvis du er gravid, bør du rådføre deg med legen din før du tar noen urter. Det er også viktig at du ikke overmedisinering når du tar kinesiske urter. Mer er ikke alltid bedre.