Digidexo.com

Tidlige symptomer på kjønnssykdommer

Seksuelt overførbare sykdommer er ofte kalles kjønnssykdommer. De er smittsomme tilstander som kan spres mellom mennesker i en rekke måter. Samleie, oral og anal sex og kontakt mellom åpent infiserte områder er de mest sett måter som kjønnssykdommer overføres fra en person til en annen. Mange kjønnssykdommer viser få, om noen, tidlige symptomer, noe som gjør det vanskelig å diagnostisere dem på en rask måte.

Chlamydia

Chlamydia trachomatis er navnet på bakterier som forårsaker klamydia, en STD som resulterer i en infeksjon med potensial til å føre til sterilitet hos menn og kvinner. The Center for Disease Control and Prevention sier at klamydia er den hyppigst diagnostisert STD, med noen 2,8 millioner mennesker i USA hvert år smittet med tilstanden. Tilnavnet stille sykdom, klamydia ofte vil produsere ingen symptomer. Kvinner opplever spesielt en mangel på symptomer, men en kan være en unormal utflod eller en brennende følelse når hun urinerer. Hanner kan ha en utflod fra penis, som også kan bli kløende og har en brennende følelse. Når symptomene vises, de manifesterer seg tidligst en uke etter at personen har vært utsatt for smitte.

Gonoré

Gonoré er en annen bakteriell STD at i mange tilfeller vil komme med noen gjenkjennelige symptomer. Gonoré kan la en person infertile, og har også vært kjent for å spre seg til andre organer som hjernen og øynene. Binner med gonoré kan oppleve at det gjør vondt å urinere, med en brennende følelse stede når de gjør det. En gulgrønn utflod er også et tegn på gonoré hos kvinner. Menn vil ha et utslipp som kommer fra penis som er mer gulaktig og har en brennende følelse som de tisser. Symptomene vil ikke dukke opp i minst to dager etter smitte, og i noen tilfeller tar det en uke for at de skal vises.

HIV / Aids

HIV (humant immunsviktvirus) er et STD som er en viral sykdom som kan føre til ervervet immunsviktsyndrom - AIDS. Disse kjønnssykdommer kommer med mange symptomer. Tidlige tegn på HIV, som kan oppstå mellom 2 og 6 uker etter den første infeksjonen, er hodepine, feber, tretthet, utslett, en hevelse i lymfeknutene. Men disse skiltene kan lett forveksles med influensa, og HIV kan da ligge i dvale så lenge som 10 år før forårsaker mer alvorlige symptomer, og som fører til aids. Trøtthet, nattesvette, hovne kjertler, hyppige mindre infeksjoner og en vedvarende hoste er noen av de tidlige symptomene som følger med AIDS.

Syfilis

Syfilis er resultatet av en bakteriell infeksjon, og hvis venstre ubehandlet, kan det være dødelig, angripe underlivet, slimhinner og organer som hjerte og hjerne. Det er resultatet av en infeksjon fra korketrekker formet bakterier som kalles spirochetes. Den tidlige fasen av syfilis bringer smertefrie sår som er fast, rødt og, i noen tilfeller, våt. De bryter ut på penis hos menn og vagina hos kvinner og kan oppstå på munn og endetarm hos begge kjønn. Hovne lymfekjertler kan også være et tegn på syfilis tidlig. Disse symptomene kan ta så lenge som tre måneder før endelig å dukke opp, men den gjennomsnittlige lengden av tid er 3 uker. Selv om disse tidlige problemer kan klare seg på egenhånd, forblir dette STD fortsatt i systemet og vil dukke opp igjen hvis den ikke behandles.

Genital herpes

Genital herpes er viral i naturen, utfelt av herpes simplex virus. Det er en STD som resulterer i sår i regionen av kjønnsorganer og anus. En infeksjon fra dette viruset kan gå uten å forårsake noen symptomer, men når et utbrudd av sykdommen skjer, vil det være smerte og kløe med sår etter så raskt som timer etterpå. Disse røde nupper vil raskt utvikle seg til røde blemmer fylt med vannaktig væske som gjør det vondt bare å urinere for både menn og kvinner. Sårene kan bryte åpne og blø eller utslipp væske og ta 2 til 4 uker for å gro over. Disse tidlige symptomene kan ta tre uker å vise seg selv, men mesteparten av tiden denne STD vil være tydelig i et par dager etter den første infeksjonen. Genital herpes forblir i kroppen etter at symptomene har gått bort, og kan bryte ut når som helst når viruset reaktiverer seg selv.