Digidexo.com

Praktiske bruksområder for Coconut Oil

Kokosolje er en spiselig olje stammer fra kokosnøtter som har dusinvis av forskjellige bruksområder, fra matlaging til helbredelse. Det har blitt brukt i tropiske områder for tusener av år, og er nå utbredt over hele verden. Det er høy i mettet fett, har en lang holdbarhet og et smeltepunkt på 76 grader Fahrenheit, noe som gjør den ideell for matlaging. Det finnes en rekke praktiske bruksområder for denne multipurpose olje.

Helse Fordeler

Kokosolje har blitt kalt "sunneste kosten olje på jorden", med et bredt spekter av fordeler knyttet til sitt navn. Ifølge "The Coconut Oil Miracle" (2004) av Bruce Fife, hjelper kokosolje beskytte mot kreft, diabetes og hjertesykdom, og det fungerer som en antioksidant. Kokosolje også hjelpemidler i fordøyelsen fordi dens mettet fett har antibakterielle egenskaper som hjelper til å kontrollere parasitter knyttet til fordøyelsesproblemer. Det hjelper også stimulere stoffskiftet, noe som gjør den ideell for de som arbeider ut regelmessig og trenger energi øker.

Fysiske bruksområder

Det er mange praktiske bruksområder for kokosolje som en aktuell behandling. Det kan brukes på kutt på huden for å fremme helbredelse fordi det danner et tynt lag som beskytter såret fra utenfor elementer og fremskynder helbredelsesprosessen ved å reparere skadet vev; det kan også redusere arrdannelse. Den kan brukes som en fuktighetskrem for tørr hud, akkurat som en lotion. På lignende måte, kan det være en hårbalsam eller middel for flass, påføres huden etter barbering, og anvendes som en deodorant (når de blandes med maisstivelse og natron).

Cooking

Matlaging er området hvor kokosnøttolje kan være den mest kjente. Fordi den har en lav varmepunkt, er det svært populære. Den kan erstatte smør eller fett for smøring panner, smelter i potter for matlaging, sauteing eller legge til smoothies. Den er ideell for oppstuss frys, koke grønnsaker eller legge til nudler. Fordi den har så mange helsefordeler og færre kalorier enn sine kolleger, kan kokosolje være et sunt alternativ til margarin, smør og andre oljer.

Stress Relief

Kokosolje kan selv gi stress lettelse. Mental tretthet, hodepine eller migrene kan bli hjulpet ved å helle kokos olje på fingertuppene og masserer den godt inn i templene og panne i sirkulære bevegelser. Den naturlige aroma er beroligende og kokos olje egenskaper kombinert med masser er beroligende.

Husholdningenes

Kokosolje kan brukes som tannkrem når blandet med natron, som en fuktighetsgivende makeup remover, og som leppepomade. Med de to sistnevnte av disse husholdningsartikler er det ikke nødvendig å blande kokosolje med noe for å få resultater: Bare bruke den til en bomullsdott og sveip den over øynene for å fjerne makeup, og leppene for å fukte. Den kan også brukes som et smøremiddel på husholdningsartikler som låser, sykkelkjeder, og squeaky dør eller skap hengsler. Fordi den er basert mineral den kan brukes til å hjelpe med mineralbaserte motorer, så vel.