Digidexo.com

Stadier av veggedyr

Stadier av veggedyr


Ingen liker tanken på en seng bug infestation. Imidlertid kan disse små inntrengerne bli funnet, i overflod, over hele verden. En gang i et hjem, invaderer de varme, mørke områder (som senger), søker etter varmblodige skapninger å forsyne sine daglige måltider. Når invasjonen starter, starter en kjedereaksjon av avl og har potensial til å komme ut av hånden raskt.

Egg

I løpet av hennes levetid, har en typisk kvinnelig bed bug kapasitet til å legge 300-500 egg, typisk med en hastighet på om lag fem per dag. Sengene er ofte førsteklasses steder for egglegging, som kvinner foretrekker å sette eggene i mørke sprekker og grove, ujevne overflater. Disse små egg (omtrent 1/25 av en tomme) vil klekkes etter et gjennomsnitt på ti dager.

Nymph Stage

Fersk klekket bed bug larver er kjent som nymfer. Når de først luke, disse små skapningene er en blek beige farge. Ved klekking, vil nymfer umiddelbart begynne å lete etter mat. Nymfer vil dø raskt hvis de ikke lykkes i å finne en blod vert. De vanligvis finne et måltid i de mennesker som deler sin plass. Etter fôring, nymfene utvikle en rødlig farge og begynner sine vekststadier.

Molting

I løpet av larvefasen vil veggedyr vanligvis tar et blodmåltid hver 24. time. Som de fortsetter å spise og vokse, kaster de sine exoskeltons å gjøre plass til de nye exoskeletons under. Denne veksten prosessen er kjent som molting. Forbi nymfe stadiet, vil veggedyr gå gjennom ytterligere fire stadier av molting før de blir fullverdige voksne.

Voksen

Etter noen uker med fôring og molting, larver blitt fullvoksen voksen veggedyr. Når veggedyr kommer til voksne stadiet, kan de være overraskende fjærende, og til å leve i flere måneder uten en eneste blodmåltid. I ideelle forhold, er de kjent for å være solid og trives i lange perioder av gangen, perpetuating en ond sirkel av fôring og reproduksjon som kan være et mareritt å utrydde.