Digidexo.com

Glaukom Drops & øyenvippe Vekst

Grønn stær er en tilstand der oppstår skade på synsnerven, som sender visuell informasjon fra øyet til hjernen. Denne skaden kan ofte reduseres ved å redusere trykket i øyet. Det finnes en rekke forskjellige reseptbelagte øyedråper tilgjengelige som bidrar til å redusere trykk i øyet. En av de mer populære kategorier av øyedråper for glaukom er kjent som prostaglandin-analoger, som har en side-effekt av å øke vekst av øyevipper i mange brukere. Nylig har en av de glaukompreparater ble reformulert inn i en ny resept som skal anvendes på øyevippene direkte.

Glaukom Progresjon

Glaukom er en sykdom hvor syn blir redusert på grunn av nerveskader på baksiden av øyet. Dette nerveskader er vanligvis forårsaket av en kombinasjon av dårlig blodtilførsel og forhøyet trykk i øyet. Uten behandling, utvikler sykdommen og visjon er tapt, først perifert og til slutt helt.

Glaukom Treatment

Den nåværende modus for behandling for glaukom involverer reduksjon av trykket inne i øyet for å redusere skade på synsnerven. Dette oppnås vanligvis via medikamentell behandling, skjønt i noen tilfeller kan operasjonen utføres også. Det finnes en rekke forskjellige klasser av legemidler som benyttes for å redusere trykk i øyet, slik som prostaglandin-analoger, betablokkere, alfa-agonister og karboanhydrasehemmere.

Prostaglandin Analoger

En av de mest populære kategorier av reseptbelagte øyedråper som brukes til å behandle grønn stær er kjent som prostaglandin-analoger. Det er tre prostaglandin analoger som er på markedet: Xalatan (latanoprost), TRAVATAN (travoprost) og Lumigan (bimatoprost). Prostaglandin-analoger senke trykket inne i øyet ved å øke utstrømningen av den vandige humor, væsken inne i øyet.

Bivirkninger av Prostaglandin Analoger

En av de mest vanlige bivirkninger av prostaglandin-analoger er en økning i lengden, antall og spesielt tykkelsen av øyevippene av brukerne av medikamenter. Andre vanlige bivirkninger er mørkere øyenfarge og mørkfarging av øyelokkshuden.

Latisse

For å kapitalisere på det faktum at medisinen resulterer i lengre, tykkere og mer tallrike øyevipper, har bimatoprost kommet i en resept som påføres direkte på øyevippene selv. Denne medisinen er kjent som Latisse.

Snakk med øyelegen

Hvis du har grønn stær eller er interessert i en resept som vil gi deg fyldigere øyevipper, snakk med din øyelege.