Digidexo.com

Gode ​​bruksområder for Bakterier

Bakterier er encellede mikroorganismer som finnes overalt på jorda. Til tross for det faktum at noen bakterier er patogener som infiserer mennesker og andre organismer, kan noen bakterier være ganske nyttig.

Historie

Bakterier har vært brukt i tusenvis av år i produksjonen av mat. Ost, sylteagurk, soyasaus, surkål, eddik, vin og yoghurt er alle eksempler på nytten av bakterier.

Kjemiske bruksområder

Bakterier er brukt i den kjemiske industrien til å ta legemidler og agrichemicals. Siden de blir lett og raskt, kan de benyttes i molekylær biologi, genetikk og biokjemi.

Andre bruksområder

Forståelsen av bakterier gjør at feltet bioteknologi til å produsere insulin, vekstfaktorer og antistoffer i den medisinske industrien.

Probiotika

Noen bakterier, for eksempel acidophilus, betraktes som "brukervennlige". Mange arter av bakterier lever i våre tarmer, fremme god fordøyelse og immun helse.

Fremtidig bruk

Bioremediation er avfallet-behandling av giftige forurensninger av bakterier, for å slå skadelig kloakk til ufarlige stoffer. Biologisk skadedyrbekjempelse er en miljøvennlig måte å beskytte avlinger, med liten eller ingen effekt på mennesker, dyreliv, eller pollinatorer og andre nyttige insekter. Bakterier kan også brukes til å hjelpe oss å produsere elektrisitet uten fossilt brensel.