Digidexo.com

Den beste maten for immunforsvaret

Den beste maten for immunforsvaret er generelt de som har blitt behandlet minst. Ikke bare ferske matvarer inneholder alle de essensielle vitaminer og mineraler som moderne forskning har identifisert som viktig for immunsystemet funksjon, men de inneholder også spore ikke-essensielle næringsstoffer, eller fytokjemikalier, som er viktig, men er ikke fullt ut undersøkt ennå.

Grønnsaker rike på Vitamin A

Mørke grønne blader og lyse oransje eller gule grønnsaker som gulrøtter, squash og søtpoteter er rike på vitamin A. Foods med vitamin A er viktig for sunn hud og slimhinner, som er immunsystemet ditt første forsvar mot infeksjon.

Kilder til vitamin C

Mat rik på vitamin C er viktig for generelle immunforsvaret og kan bidra til å forhindre kreft. Frukt som appelsiner, grapefrukt, kiwi, jordbær og honningmelon er kjente kilder til vitamin C, men grønnsaker som paprika, blomkål og rå brokkoli er også gode kilder til vitamin C.

Protein Kilder

Kjøtt og andre protein matvarer er viktige kilder til B-vitaminer og sink. B-vitaminer støtter den grunnleggende immunrespons og hjelp i dannelsen av vitaminer; sink fremmer sunn hvite blodceller og huden helbredelse.

Fisk

Forskning ved National Institute of Allergy and Infectious Disease tyder på at omega-3 fettsyrer som finnes i kaldt vann fisk som tunfisk, laks, makrell og sardiner kan bidra til å regulere immunsystemet, minske virkningene av autoimmune sykdommer som leddgikt og lupus, og hjelpe forhindre avstøtning av transplanterte organer.

Phytonutrient-rik mat

Hvitløk, løk, grønn te og enkelte sopp som shiitake og maitake inneholder fytokjemikalier som kan forbedre funksjon av hvite blodceller, og hjelpe immunsystemet avverge effekten av aldring og sykdom, inkludert kreft.