Digidexo.com

Koffein Pill bivirkninger

Koffein virker til å stimulere både sentrale nervesystemet og det metabolske system. Koffein pille produsenter markedsføre sine produkter basert på studier som viser at koffein kan øke mental årvåkenhet. Imidlertid kan bruk av koffein piller resultere i toleranse og avhengighet, caffeinism, og koffein-relatert søvn og angstforstyrrelser.

Historie

Koffein er en type kjemisk kjent som et xantin, og virker både som en stimulant og et mildt diuretikum (den øker produksjonen av urin). Koffein finnes i bladene, bønner og frukt av visse planter, som bruker det til sine pesticidal effekter. Mennesker oftest spise eller drikke det fra bønner av kaffe planter, teblader, og fra kola nut, selv om det er andre kilder.

Identifikasjon

Koffein piller (også kjent som koffein tabletter) generelt har 50 mg til 200 mg koffein per tablett. For referanse er gjennomsnittlig kopp kaffe inneholder omtrent 100 mg koffein. Koffein tabletter er særlig populær blant lastebilsjåfører, studenter og de som arbeider lange timer. Noen bruker også koffein piller for å gå ned i vekt, selv om dens effektivitet i denne forbindelse er tvilsom.

Effekter

Fordi koffein virker på sentralnervesystemet, særlig ved aktivering av reseptorer for adenosin nevrotransmitteren, er det mulighet for toleranse og fjerning. Når sentralnerve mottar en forholdsvis konstant høyt nivå av et signal, justerer den måten det modulerer signalet for å kompensere for det. Som et resultat, kan langvarig bruk av koffein forårsake toleranse mot dets effekter. I tillegg kan en person som forbruker koffein på en vanlig baser for en lengre periode blir avhengig av det, og vil være ute av stand til å slutte å ta koffein uten abstinenssymptomer.

Advarsel

En koffein overdose, noe som er vanlig et beløp over 300 mg (dette avhenger av kroppsmassen og toleranse) kan resultere i koffein rus, som ligner på overdoser av andre sentralstimulerende midler. Milde tilfeller kan føre til nervøsitet, spenning, rødme i ansiktet og muskelskjelvinger, blant andre symptomer. Mer alvorlige overdoser kan føre til mani, depresjon, forvirring, hallusinasjoner, psykose og død. For svært høye doser, kan dialyse eller filtrering av blodet være nødvendig.

Expert Insight

En annen bivirkning av koffein pille bruk kan resultere i to forhold som er anerkjent av American Psychiatric Association. Den første er en koffein-relatert søvnforstyrrelse, insomni en type som kan resultere fra vanlige høye doser av koffein, forstyrre pasientens søvn. Den andre er koffein-indusert angst lidelse, som kan ta en rekke former, inkludert panikkanfall, fobier eller obsessive-compulsive tendenser.