Digidexo.com

Hva er årsakene til Belly Oppblåsthet etter å ha spist?

En av de mest vanlige fordøyelsesproblemer er et oppsvulmet buk etter et måltid, som kan ha flere årsaker. Endre på dine matvaner kan hjelpe. Hvis du lider av oppblåsthet selv når du ikke har spist, kan det tyde på en mer alvorlig problem, og du bør kontakte helsepersonell umiddelbart.

Svelger luft og gass

Spise eller drikke for fort kan føre til at du svelger for mye luft, som kan tyggegummi og røyking. Alt kan føre til oppblåsthet. For mye gass i magen kan også forårsake oppblåsthet. Matvarer som forårsaker gass inneholder bønner, brus, brokkoli og kål. Antibiotika kan også føre til at gass, som kan spise uten å tygge grundig.

Overspising

Å spise for mye mat i en sittende kan føre til oppblåsthet. Prøv å spise mindre porsjoner flere ganger per dag.

Forstoppelse

Forstoppelse og oppblåsthet ofte går sammen. Forstoppelse er definert av mindre enn tre avføringer per uke, avføring som er vanskelig eller smertefullt, og avføring som er hard og tørr.

Matintoleranse og allergi

Laktose og gluten intoleranse kan føre til oppblåsthet. Laktose finnes i melk og melkeprodukter, og gluten finnes i hvete, rug og bygg.

Irritabel tarm syndrom

IBS er langt vanligere hos kvinner enn menn og forårsaker magesmerter og oppblåsthet samt kronisk forstoppelse, diaré eller vekslende anfall av begge.

Slow magen tømming

Kvinners magene tømmes saktere, noe som kan være grunnen til at flere kvinner lider av oppblåsthet enn menn. For mye fet mat kan også føre til at magen å tømme saktere.