Digidexo.com

De skadelige effektene av rapsolje

De skadelige effektene av rapsolje


Mens Rapsolje ble introdusert for amerikanske forbrukere som et sunt alternativ til andre oljer, er det fortsatt uklart om forbruket av denne oljen er et smart valg. Tilhengere av Rapsolje tout det faktum at det er lav i mettet fett, mens kritikere tyder på at en olje som har kilde i et giftig insektmiddel og som forårsaker for tidlig død i lab dyr kan ikke være helt sunt for menneskelig bruk.

Opprinnelsen til rapsolje

Rapsolje er en menneskeskapt olje som oppsto i Canada - navnet "Canola" er en kombinasjon av ordene Canada og olje - avledet fra raps anlegget. Det som gjør dette interessant er at raps planten er giftig for mennesker. Raps er en insektmiddel og var også den viktigste ingrediensen i sennepsgass brukt som våpen i andre verdenskrig. Når Rapsolje er konstruert, erukasyre, den del av oljen som er giftig for mennesker, er ment å bli filtrert ut.

Mettet fett

Grunnen til at Canola er sies å være å være et sunt alternativ til andre oljer er fordi den har en lav sammensetningen av mettet fett. Bare 4 prosent av fett i Rapsolje er mettet fett, mens resten er umettet fett. Selv om dette er en god ting når sett for seg, kan det ikke være nok til å rettferdiggjøre Rapsolje som en av de sunneste typer olje på markedet.

Testing av rapsolje Effekter

Effektene av Rapsolje er ikke blitt testet på mennesker, men studier på laboratorierotter og griser har vist at forbruket av rapsolje ført til hyperlipidemiske tilstander, et overskudd av fett og kolesterol i blodet, så vel som hypertensjon, degenerering av hjerte, nyre, binyrer og skjoldbruskkjertelen. Rottene som ble matet Rapsolje, i motsetning til soyaolje, også opplevd en kortere levetid.