Digidexo.com

Hvit Diet for Crohns

Crohns sykdom kan føre til mye ubehag, og dessverre det påvirker noe du gjør ofte: spise. Det er en tilstand i fordøyelseskanalen, og enkelte matvarer kan gi ubehag. Imidlertid kan en lav-fiber diett full av hvite matvarer være akkurat hva legen bestilt, og kan gi deg noen sårt tiltrengt avlastning.

Crohns sykdom

Crohns sykdom fører til fordøyelseskanalen til å bli betent. Det er en kronisk sykdom som kan forårsake smerter og diaré. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearinghouse, er det ingen kjent årsak til Crohns sykdom, men det er flere teorier. En teori er at det er forårsaket av en unormal immunsystem som feil mat eller bakterier som fremmedlegemer, noe som resulterer i en hevelse i fordøyelseskanalen. Siden enkelte matvarer, slik som høy-fiber elementer, kan føre til en reaksjon, mange Crohns pasienter lider av ernæringsmessige mangler.

Fighting Crohns Med Diet

Legen kan anbefale en lav-rester, lav-fiber diett for å bidra til å redusere effektene og ubehag av Crohns sykdom. Mange av disse matvarer er hvite i farge.

Unngå hele korn, som er høy i fiber. I stedet velger elementer som er beriket, men vanlig. Hvitt brød, beriket pasta, hvit ris, brus kjeks, og vanlig korn som Rice Krispies er gode alternativer for korn. Velg bananer eller applesauce for dine frukter. Meieriprodukter, som for eksempel hytte eller ricotta ost, harde oster, skummet melk, og iskrem er også gode alternativer. Mange kremet suppe, for eksempel kremen av potet, vil også fungere.

Som du kan se, mange av disse elementene er hvite. Men ikke alle matvarer på en lav-rester eller lav-fiber diett må være lyse. Kjøtt er fortsatt akseptabelt; noen gode alternativer inkluderer lunsj kjøtt, pølser, fisk og kylling. Pasta kan serveres med tomatsaus, men det bør være ren og ikke krydret. Supper er fint hvis de ikke inneholder biter av grønnsaker.

Forholdsregler

Før du forsøker å endre kostholdet og behandle Crohns sykdom, diskutere disse endringene med legen din. Tillate ham å hjelpe deg å lage en spise plan, og spør ham hva slags mat er akseptable og hvilke som vil føre til at du ubehag. Hold legen involvert med behandlingen.

En hvit kosthold kan ikke hjelpe deg å håndtere din Crohns sykdom. The National Digestive Diseases Information Clearinghouse sier det er ingen spesiell diett som har vist seg å være effektiv i behandling av Crohns og anbefaler å spise en næringsrik diett og bare unngå noen matvarer som synes å forverre symptomene. Arbeid med legen din for å se om en hvit kosthold vil være gunstig for deg og behandling av Crohns sykdom.