Digidexo.com

Hvordan kvitt luften av Colostomy Lukt

Mange kolostomi- posene er laget av en lukt-barrieremateriale som omslutter lukt forårsaket av avføring eller gass. Denne lukt kan unnslippe når en person endrer sin kolostomi apparat eller etter fjerning av avføring fra posen, og et lukt kan nøle hvis avføring ikke er utryddet fra halen av posen. Selv om noen mennesker kan føle seg flau, dette er lukt en naturlig følge av fordøyelsesprosessen for alle. Den lukt i luften er lett reduseres ved hjelp av vanlige husholdningsartikler.

Hvordan kvitt luften av Colostomy Lukt

•  Spray en behagelig luktende luftrenser eller lukt Neutralizer rundt i rommet før og etter fjerning av avføring fra din veske eller etter bytte av apparatet.

Light en duftende stearinlys før du tømmer posen, men ikke la lyset stå uten tilsyn i et rom.

Legg inn en lukt-kontrollerende eller lukt-absorberende produkt, for eksempel The Bad Air Sponge eller naturens Air Sponge, i nærheten av området hvor apparatet ditt er forandret.

Ta ut eventuelle søppelsekker som inneholder brukt kolostomi- poser. Ved destruksjon av kolostomi posen på et offentlig sted, legg den i en plastpose som kan lukkes.

Sjekk halen del av et åpent posen for tilstedeværelse av avføring. Fjern krakk med toalettpapir. Husk å alltid tørke av den åpne enden på innsiden og utsiden, med toalettpapir etter tømming av posen av avføring.

Skyll posen med vann etter tømming det. Hvis apparatet er en todelt design, sprette av posen og skyll den med vann. Hvis apparatet er en design i ett stykke, kan du bruke en kalkun Baster å sprute vann opp i posen gjennom åpningen nederst. Tømme skittent vann i toalettet.

Hint

  • Etter bruk en ny kolostomi apparatet, sjekk rundt wafer for hull som kan føre til lukt lekker.
  • Bruk en pose med et spesielt filter hvis du opplever mye gass. Filteret slipper ut luften uten å la ut lukt.
  • Matvarer som kan øke lukt av avføringen eller som kan forårsake gass inneholder brokkoli, fisk, løk, hvitløk, asparges og kål. Du kan begrense disse matvarene hvis lukt er en bekymring.
  • Visse matvarer, som yoghurt og kulturmelk, kan redusere lukt i posen.
  • Tømme posen når det er en tredjedel fullt for å hindre lekkasjer.
  • Ta skritt for å redusere lukt ved tilsetning av en deodorant utformet for en kolostomi posen. Du kan også legge til 10 dråper vanilje olje eller peppermynte ekstrakt.
  • Unngå å bruke deodoranter, parfymer og oljer på huden som omgir stoma. Disse stoffene kan hindre skiven fra tettende på riktig måte, noe som kan føre til lekkasjer.