Digidexo.com

Hva påvirker blodtrykket Readings?

Hva påvirker blodtrykket Readings?


Blodtrykket er kraften av blod mot arterielle blodårene når hjertet kontrakter. Normal blodtrykket varierer i løpet av dagen, avhengig av aktiviteten. Høyt blodtrykk er diagnostisert basert på flere målinger. For å diagnostisere høyt, lavt eller normalt blodtrykk, er det viktig å forstå hva som påvirker blodtrykket.

Angst

Angst kan øke blodtrykket midlertidig. Dersom en person er konsekvent engstelig, kan blodtrykket være konsistent høyt, fører til de samme skader som kronisk hypertensjon. "Hvit frakk syndrom" er et fenomen hvor en person blir engstelig og hypertensive når man kommer i kontakt med helsepersonell, som, på en gang, tradisjonelt hadde på seg hvit.

Sentralstimulerende

Visse medisiner (kaldt medisiner, antidepressiva, ADHD medisiner) og mat (koffein, energidrikker) stimulere og øke hjertefrekvensen og innsnevre blodårene, som fører til økt blodtrykk.

Graviditet

Dr. Paul Gibson sier at gravide kvinner som blir hypertensive utvikle kronisk, svangerskapsdiabetes, forbigående og pre-eclamptic hypertensjon. Høyt blodtrykk er den vanligste komplikasjonen av svangerskapet; 15.7 prosent av alle mødredødsfall er knyttet til denne komplikasjonen.

Nyresyke

Binyrene og nyrene er viktige faktorer i blodtrykkskontroll. Høyt blodtrykk skader nyrene, forårsaker dem og binyrene til å jobbe mindre effektivt. Når nyrene er skadet, kan de forverre hypertensjon. Svulster i nyrene eller andre nyreskader kan også forårsake hypertensjon.

Diabetes

Diabetes kan indirekte føre til hypertensjon. Ifølge National Nyre og Urologiske Diseases Information Clearinghouse, er diabetes den ledende årsaken til nyresvikt som forårsaker høyt blodtrykk. Diabetes fører også til innsnevring av blodårene, noe som også fører til hypertensjon.

Livsstil

Røyking, kan et dårlig kosthold med mye fett og salt, alkoholinntak, fedme og mangel på mosjon føre til diabetes og aterosklerose, noe som fører til høyt blodtrykk. Ifølge McKinley Health Center ved University of Illinois, senker konsekvent trening blodtrykk.

Lavt blodtrykk

National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer sier at dehydrering, anemi, alvorlig infeksjon, hjertesykdom og endokrine lidelser kan forårsake hypotensjon (lavt trykk).