Digidexo.com

Test for Hypertensjon

Hypertensjon er det medisinske navnet for høyt blod pressure.The tilstanden er svært vanlig hos voksne, og rammer om lag én av tre amerikanere, ifølge American Heart Association. Når høyt blodtrykk ikke er riktig behandlet og kontrollert, kan det føre til hjerteinfarkt, hjerneslag, hjertesvikt eller nyresvikt. Den eneste måten å vite om du har høyt blodtrykk er å få blodtrykket kontrolleres regelmessig.

Hypertensjon Definition

En frisk blodtrykksmåling er definert som 120/80 eller lavere. Den øverste tallet i en blodtrykksmåling representerer det systoliske trykket; den nederste rekke er det diastoliske trykket. Hypertensjon er definert som et blodtrykk større enn 140/90. Pre-hypertensjon er definert som systolisk trykk på mellom 121 og 139 og et diastolisk trykk på mellom 81 og 89.

Tester

Hypertensjon kan vanligvis påvises bare ved å ta en persons blodtrykk på et legekontor eller andre medisinske anlegg. For å diagnostisere hypertensjon, vil blodtrykksavlesninger må være forhøyet over en periode av tid, ikke bare for en avlesning. Hvis en persons blodtrykket er høyt i ett lesing, kan legen din følge nøye med det å sikre at hypertensjon er enten behandles eller utelukkes.

Tar Blood Pressure

En persons blodtrykk er tatt med en enhet som kalles en sphygmomanometer. Det er en enkel og smertefri prosedyre som tar bare noen få minutter. Først blir en mansjett plasseres rundt overarmen. En trykkmåler og en pære er festet til gummislangen er begge festet til mansjetten. For å måle blodtrykk, vil en lege eller helsevesenet profesjonell plassere et stetoskop på brakialarterie i albuen og deretter blåse opp mansjetten ved å pumpe pære. Når blåses opp til det punktet at brakialarterien kollapser, vil luften sakte bli løslatt fra mansjetten. Helse-omsorg profesjonelle vil deretter lytte etter lyden av blodet begynner å strømme gjennom arterien. Trykkmåleren når dette skjer representerer det systoliske trykket. Den diastoliske trykket er representert ved avlesning på måleren ved et punkt mellom to påfølgende hjerteslag.

Behandling av hypertensjon

De fleste mennesker kan kontrollere hypertensjon med reseptbelagte medisiner som hjelper lavere blodtrykk. Mange forskjellige typer medikamenter kan være foreskrevet for å behandle høyt blodtrykk, inkludert vasodilatorer, alfablokkere, betablokkere, kalsiumkanalblokkere, sentrale alfa agonister, diuretika, Reninhemmere, ACE-hemmere og angiotensin reseptorblokkere. Disse medikamentene virker forskjellig, men alle vil bidra til å bringe blodtrykket til et sunnere utvalg.

Livsstilsendringer

I tillegg til å ta reseptbelagte medisiner for å behandle høyt blodtrykk, det er mye folk kan gjøre hjemme for å prøve og senke blodtrykket. Først redusere mettet fett og spise mindre salt kan hjelpe. Det er også viktig å få nok fysisk trening og gå ned i vekt hvis du er overvektig. Røykere bør også slutte å prøve og senke blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdom og andre sykdommer. I forbindelse med medisiner, vil de fleste leger også fortelle sine pasienter til å vedta en sunnere livsstil for å hjelpe kontroll hypertensjon.