Digidexo.com

Hva er Naproxen EC?

Hva er Naproxen EC?


Hvis du lider av smerte fra tilstander som leddgikt, senebetennelse, og menstruasjonssmerter, har du mest sannsynlig tatt Naproxen-EC. Dette, er imidlertid dens generiske navn. Folk vet det bedre som Aleve eller Midol. Uansett hva det heter, er medisinen likevel. Det er en gruppe av ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler (NSAID) som benyttes for å redusere de hormoner som er ansvarlige for å forårsake smerte og betennelse i kroppen. Selv om det kan være foreskrevet av en lege, er den tilgjengelig som en over-the-counter medisiner. Av denne grunn, folk må få vite om mulige risikoer og bivirkninger som følger sine fordeler.

Dosering

Naproxen-EC bør tas som anvist av legen din, eller som foreslått av etiketten på flasken. Det bør aldri tas i større doser for perioder lengre enn oppgitt. Naproxen-EC er designet for å frigi legemidlet langsomt inn i kroppen. Piller eller kapsler skal svelges hele. Knuse eller bryte dem kan føre til for mye medisinering blir utgitt på en gang. Pillene er enterodrasjert, som betyr at det er et belegg på dem for å beskytte magen; bryte pillen bryter også beskyttelse. Naproxen-EC kommer også i en flytende suspensjon skjema; Dette skal ristes godt før måling, og bør alltid måles i en spesielt markert kopp eller skål for å sikre riktig dose tas.

Mangler en Dose

Naproxen-EC er noen ganger foreskrevet for å bli tatt på som nødvendig basis, noe som betyr at du ikke nødvendigvis har en vanlig doseringsplan. Hvis du tar den på en jevnlig basis, og du glemmer en dose, ta den glemte dosen så snart du husker det. Hvis det er i nærheten av din neste planlagte dosering tid, hopp over den glemte dosen. Aldri ta ekstra medisin for å gjøre opp for den glemte dosen. Hvis du tror du har tatt for mye av medisinen, søke akutt legehjelp. Symptomer på en overdose inkluderer forvirring, tretthet, mageproblemer inkludert smerte, kvalme og oppkast, svart eller blodig avføring, hoste som produserer blod, besvimelse, og grunne pust.

Side Effects

Hver medikament vil bære bivirkninger, noen mer alvorlige enn andre. Mer vanlige bivirkninger som skal gå bort kort tid etter begynner medisinen inkluderer abdominal symptomer som urolig mage og mild halsbrann, forstoppelse eller diaré, oppblåsthet eller gass, svimmelhet, hodepine, tåkesyn, utslett, eller kløende hud. Alvorlige bivirkninger som krever at du slutter å ta medisinen umiddelbart og ringe legen så snart som mulig omfatte brystsmerter, sløret tale, hevelse eller rask vektøkning, sjeldne eller ingen vannlating, nakkestivhet, sår hals og hodepine ledsaget med alvorlig blemmer og peeling av huden, frysninger, økt følsomhet for lys, og beslag. I tillegg er det alltid en sjanse for en allergisk reaksjon som krever øyeblikkelig legehjelp. Disse symptomene omfatter hevelse i ansikt, tunge, lepper hals, og ansiktet, elveblest, og pustevansker.

Drug Interaction

Enkelte legemidler kan samhandle negativt med Naproxen-EC. Hvis du tar noen av følgende, kan du ikke være i stand til å ta Naproxen, eller kanskje trenger en justert dosen. Noen av disse medikamentene er blodfortynnende som Coumadin, litium som Lithibid, metotreksat som Trexall, steroider som Prednisolon, diruetics som Lasix, og ACE-hemmere som Lotensen, Monopril, og Vasotec.

Medisinske tilstander

Akkurat som det er legemiddelinteraksjoner, er det visse medisinske tilstander som begrenser din evne til å ta Naproxen-EC. Medisinske tilstander som kan forstyrre negativt med Naproxen inkluderer en historie med hjerteinfarkt, slag eller blodpropp, hatt magesår eller blødning, lever eller nyresykdom, blødning eller blodpropp, hjertesykdom, hjertesvikt, og høyt blodtrykk. Folk som røyker kan også ha en negativ reaksjon på Naproxen-EC. Hvis du har noen av disse forholdene, kan legen din ikke tillate deg å ta Naproxen-EC, kan justere dosen din, eller kan kreve testing mens på den for å sikre din sikkerhet.

Advarsel

NSAIDs kan øke risikoen for å utvikle en livstruende hjerte eller sirkulasjon problem som omfatter hjerteinfarkt og hjerneslag. Denne risikoen er økt jo lenger du tar medisinen. Naproxen-EF bør ikke brukes umiddelbart etter et hjerte bypass kirurgi, og kan øke risikoen for mage blødning eller perforasjon. Det kan være skadelig for en ufødte baby, forårsaker fødselsdefekter i de siste tre månedene. Av denne grunn bør du fortelle legen din dersom du er gravid før du starter Naproxen-EC, eller planlegger å bli gravid mens du tar det.