Digidexo.com

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering

Fordeler og ulemper ved In vitro-fertilisering


Infertilitet er en vanlig, men ødeleggende problem som rammer både menn og kvinner. Ifølge Department of Health and Human Services, i USA, 10 prosent av kvinner i fruktbar alder har en vanskelig tid å bli gravid eller oppholder gravid. Når disse vanskelighetene oppstår hos kvinner som har blokkert eller skadet egglederne, in-vitro fertilisering kan være en løsning.

Som med alle infertilitetsbehandling, det er fordeler og ulemper ved in-vitro fertilisering.

Evne til å bli gravid

Den mest åpenbare fordelen av in-vitro fertilisering er som er gjør at kvinner som ikke kan normalt være i stand til å tenke å bli gravid. Selv om denne behandlingen alternativet er ikke perfekt, er suksessraten av in-vitro fertilisering om lag 25 prosent fra 2010.

Ingen langtidseffekter

Barn som er født via in-vitro fertilisering lider ingen langsiktige effekter. Dette er oppmuntrende til foreldre som har hatt problemer med å bli gravid, men bekymre deg for hvordan in-vitro fertilisering kan påvirke fosteret.

Drug Treatment Effects

Kvinner som gjennomgår in vitro fertilisering behandling gjennomgå hormonbehandling og medikamentell behandling. Det er bivirkninger til disse behandlingene, noen som kan kreve et sykehusopphold. Snakk med legen din for å få mer informasjon om disse risikoene.

Ektopisk graviditet

In-vitro fertilisering presenterer en høyere risiko for svangerskap utenfor livmoren. Denne typen av svangerskapet kan føre til dødsfall hvis ubehandlet. Det oppstår når et foster blir implantert i egglederne eller bukhulen.

Flere svangerskap

I løpet av en in-vitro-fremgangsmåten, er flere embryoer implantert i morens livmor. Dette øker sjansene for at prosedyren vil resultere i en multipler graviditet. Selv betraktet som en velsignelse av noen, øker en multipler graviditet risikoen for spontanabort og for tidlig fødsel.

Kostnad

In-vitro fertilisering kan være dyrt. Den gjennomsnittlige kostnaden for en prosedyre er mer enn $ 12 000, og dens suksess er ikke garantert. Mens mange par vurdere dette en liten pris å betale for å unnfange et barn, kan kostnaden av prosedyren fraråde eller forby andre fra dette alternativet.