Digidexo.com

Hvordan spise sunt for kreftpasienter

Hvordan spise sunt for kreftpasienter


Cancer er en sykdom som krever en kombinasjon av medisinske og ernæringsmessige behandling for å overvinne med hell. Den medisinske behandlinger, for eksempel cellegift og stråling, kan skade og ødelegge friske celler mens kampen kreftcellene. Men trenger kroppen din disse friske celler, slik at du kan opprettholde styrken gjennom behandlinger og forsterke virkningen av dem. Dette er grunnen til at det er viktig for kreftpasienter å spise sunt før, under og etter sine behandlinger.

Bruksanvisning

•  Spis magre proteiner. Spise mat som er høy i protein vil gi deg styrke og hjelpe kroppen din gjenoppbygge vevet som har blitt skadet av behandlingen. Disse omfatter matvarer som kylling, kalkun, magert kjøtt og egg.

Spis i morgen. Mange kreftpasienter kan oppleve at som dagen tar på, begynner de å miste sin appetitt. Dette er grunnen til at det er noen ganger bedre å gjøre frokosten største måltidet på dagen.

Drikk nok væske. Tap av matlyst kan oppstå under behandlingsprosessen, spesielt hvis noen av bivirkningene som du opplever er kvalme, forstoppelse eller diaré. I disse tilfellene er det viktig å drikke rikelig med væske, særlig vann. Vann vil bidra til å holde deg hydrert, og spiller en viktig rolle i hvor godt kroppen fungerer. Kullsyreholdige drikker som ingefærøl er også nyttig.

Spis ofte. Hvis appetitten er ikke hva det pleide å være, vil spise mindre måltider oftere i løpet av dagen at du fortsatt får de næringsstoffene du trenger uten å bli for full.

Vær forberedt. Har alltid snacks klar for de dagene du ikke er opp til å spise komplette måltider. Disse kan omfatte gulrot eller stangselleri, applesauce og pudding. Alle disse snacks har en god ernæringsmessig verdi, og tilbyr kroppen din næring før appetitten tilbake.

Bruk flytende erstatninger. Hvis du ikke er opp til å spise fast føde, flytende erstatninger er et godt alternativ. De som er melkebasert er stor fordi melk gir protein. Noe som en banan milkshake ikke bare smaker godt, men er bra for deg.

Spis hva du liker. Du kan oppleve at for en periode din smak endres, og du bare har et ønske om to eller tre forskjellige matvarer. Dette er OK, som sammen som du spiser noe. Stick med disse matvarene før du har en smak for noe mer.

Tips og advarsler

  • Tipsene ovenfor ble foreslått gjennom National Cancer Institute av kreftpasienter. Selv om de har vist seg vellykket for mange, er forskjellig alles situasjon. Hvis du har spørsmål eller opplever alvorlige appetitt, vekt eller helse bivirkninger fra behandlinger, alltid konsultere legen din om hans råd.