Digidexo.com

Årsaker til forskjellige typer Dry-utslett

Utslett er den mest utbredte sykdom i huden, det største organet i menneskekroppen. Det finnes ulike typer utslett, hvorav tørr utslett er ett slag. Dry-utslett oppstår oftere hos voksne. Tørr hud er utsatt for irritasjon, rødhet, kløe, sprekker og infeksjoner, spesielt i kalde, tørre årstider. Dry-utslett kan være forårsaket av faktorer som genetisk disposisjon, tørt vær, stress, sykdom eller ved inntak av enkelte legemidler.

Typer av Dry-utslett

Arvelige tørr hud utslett inkluderer atopisk dermatitt, en form for eksem som forverres om vinteren når det er kaldt og tørt, og psoriasis.

Pityriasis rosea er en tørr-hudutslett som forekommer hovedsakelig i tenårene og unge. Xerosis er en tørr hud utslett som er frodig i vinter når været er kaldt og tørt, intensiverer hudens tørrhet. Det kalles også vinteren kløe eller asteatosis.

Årsaker

Arvelige tørr hud utslett ikke har en spesiell ytre årsak. De resultat av forvrengning av mange gener.

Den ikke-smittsom atopisk aermatitis er forverret av hyppig vask av huden og ved tørre vintre.

Ikke-smittsomme psoriasis blir provosert av følelsesmessig og fysisk stress, kaldt tørt vær, sensitiv hud, fedme, visse medikamenter, røyke sigaretter og alkoholforbruk.

Pityriasis rosea er indusert ved inntak av enkelte legemidler som kaptopril, ketotifen, metronidazol og klonidin. BCG eller difteri vaksine fører også dette utslettet. Høyt stressnivå og bading i varmt vann kan forverre tilstanden.

Xerosis oppstår på grunn av uttømming i de naturlige oljer av hudens ytre lag gjør huden dehydrert. Det er forårsaket av kaldt tørt vær, underernæring, vitamin A-mangel, hyppig bading og medisinske forhold av diabetes, AIDS og lever og nyre lidelser. Atopisk eksem fører også xerosis som det fører til tap av essensielle fettsyrer i huden, høyere transepidermal vann-tap og påfølgende tørrhet.

Symptomer

Atopisk eksem gjør huden tørr, betent og kløende; skjellende flekker vises på kroppen, hender, kjønnsorganer og rundt øyelokkene.

Psoriasis produserer skjellende hud patcher på albuene, knær og andre kroppsområder, inkludert hodebunnen.

Pityriasis rosea forårsaker rosa skjellende flekker som starter på ryggen, magen og brystet og senere forekomme på armer og ben også.

Xerosis manifesterer som tørr hud med skalering, betennelse og kløe på leggen, baksiden av hendene, kropp og armer.

Behandling

Atopisk eksem utløst hudirritasjon blir behandlet med kortison-kremer. Vann fra springen blandet med Burows væske blir også brukt til å tørke Oozy atopisk dermatitt betingelser.

Psoriasis har ingen kur i dag; men noen reseptbelagte medisiner, lysbehandling og Dødehavet salt produkter for hudpleie kan gi lindring.

Pityriasis rosea kløe behandles med smøremidler. En anti-inflammatorisk kan kvele hud hevelse.

Xerosis behandles av leger med kremer som inneholder urea. Kortison-kremer og kremer som inneholder alfa- eller beta-hydroxy syrer brukes også for behandling xerosis.

Forebygging

Holde huden hydrert ved å drikke nok vann og bruke kremer eller vaselin. Ta korte bad ikke lenger enn 10-15 minutter i lunkent vann for å rense huden uten å tørke den overdrevent. Bruke ikke-såpe rensemidler som såpe ingredienser forverre tørr hud forårsaker tørr hudutslett. Klapp huden tørr med et håndkle etter bading i stedet for å gni. Sigarettrøyk, enten aktivt eller passivt, øker hudens tørrhet og bør unngås.