Digidexo.com

Hva er årsakene til stress i det moderne samfunn?

Hva er årsakene til stress i det moderne samfunn?


Stress er en uunngåelig del av livet for alle. Det kan være forårsaket av eksterne eller interne faktorer. Venstre ukontrollert, kronisk stress kan være svært skadelig for helsen din, forverre sykdommer og forårsaker fysiske ubalanser. Uansett hva årsaken kan stress alltid styres ved å ta kontroll over hvordan du svare på det og gjøre tid for trening og avslapping.

Finanser

I den ustabile økonomien i det tidlige 21. århundre, er økonomisk stress på en all-time high. Overraskende, ikke mengden av stress ikke nødvendigvis avhenge av størrelsen på lommeboka. "Du kan oppleve den samme økonomiske tap som en annen person, men det er hvordan du oppfatter at tap, hvordan du har vært i stand til å takle tap i din fortid og den medfølgende angst som vil diktere hvor mye stress du opplever," sier Kathleen Gurney, administrerende direktør i Finans Psykologi Corporation. Å bidra til å håndtere økonomisk stress, Richard Sherman, en psykolog i privat praksis i Tarzana, California, antyder åpning opp om din situasjon. Noen ganger er det lett å forestille seg at ingen andre går gjennom hva du går gjennom, som ikke er sant. Ved å finne støtte og snakke med folk i lignende situasjoner, vil du være bedre i stand til å takle belastningen.

Arbeid

"Kronisk jobb belastning kan sette både din fysiske og emosjonelle helse i fare," sier Dr. Paul J. Rösch, president i American Institute of Stress. Storbritannias Health and Safety Executive gjenkjenner seks sentrale stressfaktorer på jobben, som inkluderer kravene til jobben; autonomi; støtte eller mangel på støtte fra kolleger og veiledere; relasjoner med kolleger; forståelse av jobben ansvar og varsler om endringer på arbeidsplassen. Andre faktorer som påvirker stressnivået med arbeid kan omfatte lønn misnøye, lange arbeidsdager, lav kommunikasjon og mangel på positiv tilbakemelding fra overordnede. Kort av bytte karriere, det er ikke en hel masse du kan gjøre for å endre atmosfæren på jobben din. Men kommunisere dine behov til medarbeidere og ledere kan bidra til å redusere stress.

Separasjon og skilsmisse

Ekteskapelig separasjon og skilsmisse er to av de mest vanskelige livshendelser en person kan gå gjennom. Det er følelsesmessig utfordrende, ikke bare for de to personer i ekteskapet, men også deres barn, barnebarn, venner og andre familiemedlemmer. Det er mange potensielle komplikasjoner, inkludert barnefordeling og støtte, separasjon av eiendeler og kamper over penger. Det kan være vanskelig, selv ved de sterkeste av personer. For å hjelpe deg å takle stress av skilsmisse eller separasjon, anbefaler PsychCentral.com holde en sterk støtte nettverk av nære venner og familiemedlemmer til å lene seg på eller bli med i en støttegruppe for folk som går gjennom det samme.

Intern Stress

Ikke alt stress er et resultat av eksterne eller indisier årsaker. Litt stress kan være egenprodusert. Ifølge HelpGuide.org nettside, kan indre stress være forårsaket av negative tanker, pessimisme, lav selvfølelse, urealistiske forventninger, perfeksjonisme eller nekter å godta endringen. Denne type stress kan være vanskeligere å håndtere fordi det innebærer å endre måten du tenker på livet og deg selv. Positive affirmasjoner eller vanlige terapitimer kan hjelpe deg å overvinne pessimisme og negative tanker.