Digidexo.com

Hvordan å overvinne frykt og ta tilbake din makt

Hvordan å overvinne frykt og ta tilbake din makt


Noen individer synes å ha gave av positiv tenkning og motivasjon. Men for andre, disse trekkene ikke kommer naturlig. Psychology Today beskriver frykt som en normal reaksjon på stressfaktorer som holder deg trygg i farlige situasjoner. Imidlertid er irrasjonell frykt uproduktiv og begrensende. Frykt og angst kan stamme fra miljømessige påvirkninger eller kan være et resultat av genetiske egenskaper. Uavhengig av kilden, med litt innsats og instruksjon, er det mulig å overvinne frykten og ta ansvar for ditt liv. Vinne frykten og ta tilbake din makt gjør det mulig å oppnå mål, bedre selvfølelse og betydelig bedre livskvalitet.

Bruksanvisning

•  Identifiser frykt. Noen ganger kilden til frykt er åpenbar, men det kan ikke alltid være så klart. Utforske dine tanker og følelser om din frykt for å fastslå deres sanne kilder. Frykt for du starter en ny oppgave kan skyldes frykt for svikt eller skuffelse snarere enn frykt for oppgaven. Frykt for å gå på en date kan skyldes en frykt for å bli skadet.

Skriv ned frykten. Under den, liste de beste og verste scenarier om denne frykten. For eksempel, hvis frykten er "feil", en liste over verste scenarier kan omfatte forlegenhet, skuffelse eller redusert selvfølelse. En liste over beste scenarier kan omfatte nye muligheter eller lære av feil.

motbevise de negative oppført i verste scenarier kolonnen. For eksempel, hvis forlegenhet ble oppført, spør deg selv hvem det er som gjør at du føler deg flau. Hvis ingen gjør du føler deg flau, hvorfor føler du deg på den måten? Det er sannsynlig at dette er en intern oppfatning snarere enn noe som andre oppfatter.

Bruk positive selvfølelsen. Denne verdifulle verktøy kan endre negative tankemønstre at drivstoff frykt. Tanker som "jeg kan gjøre dette, jeg er sterk, jeg er mektig, jeg skal gjøre mitt beste" kan brukes i mange situasjoner for å skape positiv tenkning, noe som fører til mer behagelige følelser og ønskelige handlinger. Praktisere disse tankene hele dagen til de blir mer naturlig og skje uten innsats. Deretter øve dem i den fryktelige situasjonen. Resultatene er ikke umiddelbar. Vinne frykten tar praksis og tålmodighet, men er mulig med litt innsats og de riktige verktøyene.