Digidexo.com

Belly Button smerte hos barn

Magesmerter er en vanlig barne klage, som kan være forårsaket av en mild magesmerter eller alvorlige tarm misdannelser. Et barn vil vanligvis peke på navlen hennes da bedt om å peke på smerten. Hvis det er lokalisert smerte virkelig i navle-området, i stedet for en spesifikk kvadrant av magen eller generalisert i magen, er en lege mer sannsynlig å se etter bestemte problemer. Årsaker til navlen smerter hos barn inkluderer et fremmedlegeme, blindtarmbetennelse, tarmobstruksjon, Meckels divertikulitt og infisert urachal cyste.

Fremmedlegeme

Når et barn opplever navle smerte, "det selvsagte" må først utelukkes. Mye til en forelder forferdelse, kan fremmedlegemer bli smertelig fast i navlen og krever fjerning.

Blindtarmbetennelse

Magesmerter forbundet med blindtarmbetennelse starter vanligvis i nærheten av navlen. Som blindtarmbetennelse blir mer alvorlig, har en tendens smerten å skifte til høyre nedre kvadrant av magen. Hos barn, blindtarmbetennelse krever alltid en blindtarm så snart som mulig. Imidlertid, dersom tillegget har en abscess blir barnet behandlet med en kurs av antibiotika. Vedlegget er fjernet når byllen helbreder.

Tarmobstruksjon

Tarmobstruksjon kan medføre en alvorlig navle smerter hos barn. Dette skjer vanligvis hos barn som har hatt tidligere abdominal kirurgi eller har en soning (non-reducable) lyskebrokk. Diagnosen stilles ved CT scan eller radiologisk undersøkelse av tynntarmen, kalt en liten tarm følge gjennom. Behandlingen krever vanligvis kirurgi.

Meckels divertikulitt

Meckels diverticulum er en pose-lignende formasjon på veggen av tynntarmen. Posen er medfødt og kan bli infisert, forårsaker Meckels divertikulitt. Dette fører til skarp eller kramper og mild til alvorlig navle smerter hos barn. Symptomer er assosiert med blod i avføringen. Behandling krever kirurgisk fjerning av divertikkel.

Infected Urachal Cyste

Infiserte urachal cyster er mest vanlig i spedbarnsalder og tidlig voksen alder, og disse cyster forårsake navle smerte og navle erytem. Den urachus er en rørlignende embryologiske struktur assosiert med utvikling av blæren og urin systemer. I en fullt utviklede foster, lukkes urachus, som danner en streng-lignende formasjon heller enn et rør. I sjeldne tilfeller, ikke urachus lukker ikke. Cyster kan danne, fylles med væske og havne bakterier. Infiserte urachal cyster kreve kirurgisk fjerning.