Digidexo.com

Leddsykdommer

Leddsykdommer


Joint sykdom er en sykdom eller skade som påvirker menneske leddene. Leddgikt er best kjent blant de mange leddsykdommer. Leddsykdom kan være kortvarig eller kronisk; det kan føre uutholdelig smerte og / eller ubehag. Det kan være begrenset til en felles eller påvirke mange deler av det menneskelige skjelett.

Leddgikt

Leddgikt er et begrep som vanligvis brukes for å referere til inflammatorisk leddsykdom. Smerte, hevelse, stivhet og rødhet i huden rundt leddet er felles med leddgikt.

Synovial Sarkomer - Svulster i leddene

Synoviomas er ondartede svulster som forekommer i vevet rundt leddene, slik som kapsel, sene aksler, den fasciae, den bursa, og den inter-muskulær septa eller avdelinger, og sjelden i selve skjøten. Synoviomas normalt oppstår i ungdomsårene og normalt i regionen av benet.

Bursitt

Bursitt er betennelse i smøre sac kalt synovial bursa, som ligger mellom skjøten, og sener, bein og muskler.

Revmatisk feber

Revmatisk feber er preget av leddsmerter eller hevelse i håndledd, albuer, knær eller ankler, og kan føre til permanent skade hjertet.

Aseptisk nekrose

Aseptisk nekrose er et bein død som er forårsaket av dårlig blodtilførsel og er ansvarlig for flere leddsykdommer. Det er mest vanlig i kne, hofte og skulder, forårsaker leddsmerter som blir alvorlig hvis benet kollapser.

.

Neurogenic artropati

Nevrogen artropati er en alvorlig degenerative sykdommer som er relatert til nervelesjoner som utvikler når de sensoriske mekanismer for leddene er svekket.