Digidexo.com

Hvordan virker Silver drepe bakterier?

Hvordan virker Silver drepe bakterier?


Sølv (kjemisk symbol, Ag) har blitt brukt i mange år som et antibakterielt middel. Forbindelser innenfor sølv naturlig eliminere bakterier og hemme deres vekst. Ny teknologi har gjort det mulig å skape sølvbaserte forbindelser som å belegge vanlige elementer med, bidrar til å hindre spredning av bakterier. I 2003, US Food and Drug Administration godkjent bruk av sølv i næringsmiddelindustrien, noe som ytterligere bidrar til å hindre bakterie epidemier som infeksjon med Escherichia coli.

Slik fungerer det

Sykehus bruker en form for antimikrobiell sølv-basert forbindelse, kalt Ag ioner, som består av fem prosent sølv som finnes i en ikke-aktive krystallinsk transportør. Når denne forbindelsen blir utsatt for en liten mengde fuktighet, frigir den Ag-ioner, som eliminerer bakteriell vekst på overflater ved å drepe mikrober eksisterende og hindre nye fra forming. Denne handlingen kan skje på mange forskjellige typer overflater som dørhåndtak, penner og til og med joggesko. Mens det sammensatte er tøff på bakterier, er det trygt å bruke og knapt giftig. "Det er mindre giftig enn bordsalt og mindre irriterende enn talkum," sier Jeffrey Trologo, teknisk sjef i Agion Technologies. "Til syvende og sist håper vi at dette vil resultere i færre infeksjoner og faktisk bedre resultater for pasientene."

Historie

Sølv har vært brukt i århundrer som et antimikrobielt og antibakterielt middel. Det har naturlige bakteriedrepende egenskaper som bidrar til å hemme veksten av skadelige bakterier. De gamle egypterne og grekerne brukte sølv holdere for vann for å holde den frisk og drikkes. Oppdagelsen eller antibiotika tok bort noen av rampelyset fra sølv, men nylig bekymring over antibiotikaresistente superorganismer har brakt den tilbake til popularitet.

Ny teknologi og anvendelser

"Med økende bruk av sølv i mange former, inkludert spray, gel og belegg, fortsetter bruken av sølv som et antimikrobielt middel til å vokse, ikke bare i sykehus og andre pasientbehandlingssentre, men også i offentlige områder som restauranter, flyplasser og institusjonsbygg , "sier Jeffrey Ellis, senior teknologikonsulent for The Silver Institute. Andre bruksområder for sølv inkluderer belegg for vask, gulv, seng rails, stetoskop, penner, katetre og andre små bærbare elementer. Silver kan også integreres i tekstilprodukter som sykehus kjoler og sår belegg for å hindre bakterieinfeksjoner.

Risiko

Hvis inntatt i små mengder, er sølv ufarlig for kroppen; Men som de fleste metaller, kan store doser være farlig eller dødelig ved svelging. Sølv og andre forbindelser som inneholder sølv kan bli absorbert gjennom kroppens sirkulasjonssystemet, noe som resulterer i argyria, eller en blålig misfarging av huden, øynene og andre myke vev i kroppen. Denne tilstanden er ufarlig, men det er vanligvis permanent.