Digidexo.com

Hva er Genotropin?

Hormon manglene kan føre til mange problemer i mennesker. Disse problemene spenner fra enkle hodepine til kramper og svulster. Dette er fordi hormoner regulere eller er involvert i så mange kroppslige prosesser. En av de prosesser som styres av hormoner er fysisk vekst. Noen mennesker har ikke nok av dette hormonet av ulike grunner, og dermed leger har kommet opp med en måte å replacw hormonet kunstig. De gjør dette gjennom stoffet Genotropin. Her er noen raske fakta om dette stoffet.

Hva er Genotropin?

Genotropin er en syntetisk versjon av naturlig menneskelig veksthormon og er godkjent av US Food and Drug Administration. Det er foreskrevet for dem som har en vekst mangel og administreres via injeksjon.

Hvem kan ta det?

Både barn og voksne kan ta Genotropin under tilsyn av lege.

Hva betyr det behandler?

Genotropin er utviklet for å behandle en mangel på vekst på grunn av mangel på tilstrekkelig menneskelig veksthormon. Det altså brukes vanligvis med forhold som har hemmet vekst som et symptom. Personer med Prader Willi syndrom, Turners syndrom, idiopatisk kortvoksthet, og som er født små for gestasjonsalder alle har blitt behandlet på riktig måte med Genotropin.

Bivirkninger

Som enhver narkotika, har Genotropin bivirkninger. Disse side påvirker variere basert på tilstanden assosiert med hemmet vekst. For de med en enkel veksthormonmangel, har bivirkninger inkludert rødhet, hevelse og utslett på injeksjonsstedet. Voksne har opplevd væskeretensjon, stivhet og smerter i muskler og ledd. De med Turners syndrom har lidd flere øre, nese og hals infeksjoner, samt leddsmerter. I de som er født små for gestasjonsalder, ble blodsukkeret hevet; tidlig pubertet, forverret skoliose og trykket i hjernen ble notert. De mest alvorlige komplikasjoner ble registrert i de med Praden-Willis syndrom. I disse personene, bivirkninger inkludert hodepine, håravfall, aggressivitet og (sjelden) død.

Hvordan bør den tas?

Genotropin bør tas via injeksjoner som administreres på samme tid hver dag. En sykepleier generelt kan vise pasienter hvordan å administrere en injeksjon første gang. Progress bør spores å sørge for at stoffet er effektivt.

Hva påvirker dens suksess?

Effektiviteten av Genotropin påvirkes av forskjellige faktorer. Disse faktorene inkluderer pasientens alder, pubertet, lengden av tid på stoffet, er doseringen av legemiddelet og gener. Genotropin anses effektive bare inntil beina slutter å vokse, slik at leger vanligvis vil anbefale at du starter en Genotropin diett tidlig vil øke oddsen for suksess. Det anbefales ikke for personer som har kreft eller som er syke fra traumer eller kirurgi.

Controversy

Genotropin bruk har vært kontroversielt i noen tilfeller, for eksempel når det brukes for de som er små for svangerskapslengde. Dette skyldes at ikke alle individer som er liten i forhold til gestasjonsalder nødvendigvis er mangelfull i veksthormon - i slike tilfeller, kan bruken av Genotropin reflektere et ønske om å endre genetisk predisposisjon i stedet for ønsket om å behandle en medisinsk tilstand.