Digidexo.com

Behandling for lavt testosteron

Ifølge WebMD forfatter Dr. Matthew Hoffman, testosteronnivå begynner å avta jevnt med 1 til 2 prosent per år etter fylte 40. Legen kan avgjøre om du har lavt testosteron via en blodprøve hvis du har symptomer inkludert lav sexlyst, humørsvingninger eller problemer, tretthet, erektil dysfunksjon eller søvnproblemer. De fleste av disse symptomene minske eller forsvinne helt når du tar skritt for å øke testosteron nivåer. Diskuter tilgjengelige behandlingstilbud med legen din for å finne ut hvilken rute som er best for deg (se referanse 1).

Non-medisinering Metoder

Det kan være lurt å prøve å gjøre noen endringer i livsstil for å øke testosteronnivå før ty til testosteronbehandling. Snakk med legen din slik at du kan komme opp med en sunn tilnærming sammen. Hvis du er inaktiv eller ikke får mye mosjon, prøve å øke din daglige aktivitet for å inkludere 30 minutter med aerobic trening. Alltid diskutere endringer i ditt treningsprogram med legen din før du begynner.

SeekWellness.com forfatter Dr. Chris Steidle sier at å gi opp alkohol eller i det minste redusere mengden du spiser kan bidra til å øke testosteronnivået hos noen menn. Redusere mengden av kjøtt og fjærfe du forbruker så lenge legen din godkjenner dette diett endring. Hvis du bruker tettsittende undertøy, bytte til mindre restriktive boxershorts. Finne måter å redusere stressnivået som meditasjon, yoga eller bare å sette av tid hver dag for en avslappende aktivitet du liker for eksempel å lese eller ta en kort spasertur (se Referanse 2).

Testosteronbehandling

Dersom endringer i livsstil ikke heve testosteronnivåene til en normal, sunn rekkevidde, kan legen din foreslå testosteronbehandling. Testosteron erstatning behandlinger kommer i flere leveringsmetoder, inkludert injeksjoner, pellets, piller, plaster og geleer.

Injeksjoner er vanligvis gitt hver to til fire uker, og er et rimeligere alternativ. Testosteronnivåer tendens til å pigge dramatisk umiddelbart etter injeksjonen, men de vanligvis faller under det normale mot slutten av injeksjonssyklusen. Dette kan føre til humør og seksuelle oppturer og nedturer som noen menn har problemer med å takle.

Pellets krever et kirurgisk inngrep for å sette dem under huden. De er bare nødvendig hver tre til seks måneder og forårsake en langsom økning i testosteronnivå.

Testosteron erstatning piller er et praktisk alternativ for noen menn, men noen formler kan forårsake leverskader.

Testosteron patcher er praktisk, som krever en eller to lapper per dag. Patches kan forårsake hudirritasjon og koster mer enn andre alternativer. Gels føre til mindre irritasjon enn patcher, men de er fortsatt dyrere enn andre metoder og gels har potensial til å smitte over på andre (se Referanse 2).

Alle testosteron erstatning alternativer bære risiko. Ifølge Endocrine Society kliniske retningslinjer, bør menn med prostatakreft eller brystkreft ikke ta testosteron kosttilskudd fordi det kan føre til disse typer kreft å vokse. Menn med søvnapné, hjertesvikt og høyt antall røde blodceller bør rådføre seg med sin lege før de bestemmer seg for testosteronbehandling, som testosteron kan forverre disse tilstandene (se referanse 1).