Digidexo.com

Bariatric Treatment

Kontrollere ens vekt kan være en vanskelig oppgave for alle, enten du er 10 pounds eller 100 pounds overvektig. Men for de som anses sykelig overvektige, behovet for å gå ned i vekt er et spørsmål om liv og død. Hjerneslag, diabetes, høyt blodtrykk og hjertesykdom er noen potensielt livstruende tilstander som kan være forårsaket av sykelig fedme.

Typer

Sykelig fedme oppstår i menn hvis de er minst 100 pounds overvekt, og forekommer hos kvinner hvis de er minst 80 pounds overvekt. Hvis du er sykelig overvektige og har prøvd å gå ned i vekt både gjennom trening og endring i kostholdet, men uten betydelig vekttap, kan fedmekirurgi være alternativet for deg.

Ifølge National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer, er det fire typer bariatric surgeries tilgjengelig i USA. Den justerbare magebåndet er når en liten bånd er viklet rundt toppen av magesekken. Dette skaper en liten pose der maten går inn og begrenser mengden mat man kan spise. Den magebåndet justeres ved kirurgisk injeksjon av saltvann inn i båndet selv, som styrer størrelsen av posen. I Roux-en-Y gastrisk bypass, er en liten pose laget på toppen av magesekken. Mat blir rutet bort fra resten av magen og direkte inn i tynntarmen. Dette resulterer i en reduksjon i matinntak og absorbsjon av maten. Denne fremgangsmåten er den mest vanlige formen for Bariatric kirurgi, og kan bli referert til som bare "gastrisk bypass".

Bilopancreatic avledning med en duodenal bryteren er en svært komplisert operasjon i hvilken størrelsen av magesekken er sterkt redusert, er mat omdirigert til tynntarmen og fordøyelsessyrer og juice er rettet bort fra magen posen (også kjent som en gastrisk hylse ). I vertikal-omslag Gastrectomy, er flertallet av magen fjernet og mat blir omdirigert til tynntarmen. Dette reduserer i stor grad mengden av mat kan man bruker, så vel som å minske mengden av næring og kalorier som kroppen kan absorbere. VSG er vanligvis utføres på dypt overvektige pasienter, og i situasjoner hvor de andre overvektsoperasjoner ville være for risikabelt for dem.

Avhengig av en rekke faktorer slik som din vekt, mat og spise atferd, fysisk aktivitet og medisinsk historie, kan legen din avgjør hvilken kirurgi være riktig for deg.

Risiko

Alle operasjoner utgjøre noen mengde risiko. Ifølge MayoClinic.com, en i 200 til 300 mennesker har dødd av komplikasjoner fra fedmekirurgi. Andre komplikasjoner er infeksjon på kirurgi området, blodpropp, lekkasje av væske på stedet av stifting, muskler og / eller vev svekkelse i snitt punkt, og dumping syndrom (en tilstand der maten reiser for fort fra magen til tynntarmen , noe som resulterer i diaré, kvalme, svimmelhet og kraftig svetting).

Resultater

Til tross for risikoen, kan bariatric behandlinger være effektive i første omgang å redusere vekten din. Hva gjør den største forskjellen er imidlertid ditt engasjement for å opprettholde en sunn vekt og livsstil. Denne livslang forpliktelse kan være spesielt utfordrende. Følg retningslinjene som er gitt til deg av dine leger, og søke støtte fra venner, familie og støttegrupper (se Ressurser for mer informasjon).