Digidexo.com

Effekter av Somatotropin

Somatotropin, også referert til som humant veksthormon (HGH), er en naturlig forekommende hormon som produseres av hypofysen. Det er også brukt klinisk å behandle ulike tilstander, og noen mennesker bruker det som en bodybuilding supplement. Det finnes en rekke bivirkninger forbundet med dette hormonet.

Normal Vekst

Somatotropin bidrar til å hindre utvikling av dverger, en tilstand som rammer små barn og unge som organer ikke naturlig produsere tilstrekkelige mengder av hormonet.

Gigantism

Når det gis i doser som er mye høyere enn foreskrevet av helsepersonell, kan bruk av Somatotropin som et veksttilskudd resultere i gigantism, eller overdreven vekst.

Akromegali

Overdreven bruk av Somatotropin av voksne kan resultere i en tilstand som kalles Acromegaly, som er kjennetegnet ved unormal vekst av fortykning eller bein, særlig i pannen, nesen, hender og føtter.

Anabole effekten

Somatotropin har en anabol effekt på menneskekroppen, øke muskelmasse samtidig redusere kroppsfett, noe som gjør det populært som en bodybuilding supplement.

Athletic Enhancement

Dette hormonet har vist seg å øke utholdenhet og utholdenhet nivåer i idrettsutøvere, forbedre sine sportslige prestasjoner.

Maskuline egenskaper

Bruken av Somatotropin av kvinner kan resultere i utvikling av mannlige fysiske egenskaper, slik som ansikts-og kroppshår og dypere stemme.