Digidexo.com

Solar Lamper for Healing

Solar Lamper for Healing


Ved hjelp av solenergi lamper for helbredelse er relativt nytt, men ved hjelp av sollys og varme for healing er en gammel praksis. Også kalt lysterapi eller lysbehandling, denne praksisen innebærer å bruke eksponering mot spesifikke bølgelengder av lys ved hjelp av lys, full spektrum lys, lysdioder, lasere, dikroiske lamper eller lysrør for en viss tid.

Historie

Siden oldtiden har helse utøvere kjent om den helbredende effekten av solen. Senere har den medisinske profesjon innsett at sollys gir vitamin D til den menneskelige kropp. I relativt nyere tid, har bruken av konsentrerte lyskilder (solenergi lamper, infrarød varme, etc.) blitt utforsket som en behandling for en rekke sykdommer.

Fakta

Sollys er den viktigste kilden til vitamin D i kroppen. Ifølge Dr. Michael Holick, forfatter av The UV Advantage, er vitamin D som brukes av kroppen til å forebygge kroniske sykdommer som kreft, osteoporose og mentale lidelser. All energi på jorda kommer fra sola. Solen eller kunstig bredt spekter lyskilde gjør plantene vokser og trives. Infrarøde lamper er ofte brukt på kyllinggårder eller andre gårder for å holde innendørs dyr sunn og varm. De brukes til å holde reptiler trives i akvarier. Det er infrarøde badstuer. Lysterapi er noen ganger foreskrevet av psykiatere å behandle depresjon og værsyke. I flere tiår nå, har barn født med gulsott blitt behandlet med lysterapi. Infrarød varme brukes i sykehus planteskoler å holde babyer varm.

Typer

Lysterapi - også kalt fototerapi og lysterapi. Den brukes til å behandle værsyke (SAD), depresjon og Parkinsons skjelvinger, blant andre lidelser. I denne behandlingen, du sitter foran en "lysterapi boks" som avgir et sterkt lys som det av sollys.

Infrared Light - Det er tre typer av infrarødt lys: nær, langt og langt-langt. Nær er regionen nærmest i bølgelengde som er synlig for det menneskelige øyet; de andre er stadig lengre fra synlighet.

Infrarød Sauna - Disse badstuer bruke infrarøde ovner som slipper ut infrarød strålevarme. Denne varmen absorberes direkte inn i kroppen. Den skiller seg fra tradisjonell badstu, karakterisert ved at en varmekilde (ild eller varmeapparater) blir brukt for å varme luften og steiner i et rom, som gjør at temperaturen stiger, og dermed gjøre kroppstemperaturstigning.

Dyptvirkende lysterapi (DPLT) - Bruk av lysemitterende dioder, er denne behandlingen brukes i sårheling, smertereduksjon, alvorlig akne og redusere rynker. Studier viser at hud celle vekst skjer med en hastighet 150-200 prosent raskere når de blir utsatt for LED-lys bølgelengder.

Fordeler

Lys terapi er antatt å endre cirkadianske rytmer, og derved undertrykke kroppens frigivelse av melatonin. Dette bidrar til å kontrollere effekten av værsyke. Det kan også være av verdi mot andre psykiske problemer, som for eksempel bipolar lidelse, depresjon og postpartum depresjon.

Noen studier har vist at lysterapi aktiverer kroppens produksjon av hormoner, blant annet testosteron og østradiol, follikkelstimulerende hormon og luteiniserende hormon. Dette kan ha verdi i en rekke sykdommer, inkludert impotens og infertilitet.

Studier har vist at lysbehandling kan være av verdi mot rystelser i Parkinson-pasienter.

Lys terapi er vanlig brukt i sykehus som en behandling for neonatal gulsott.

Lysterapi har vært brukt med hell for å drepe bakterier som forårsaker alvorlig akne.

Lysterapi brukes for psoriasis og eksem i forbindelse med oral medisiner.

Lysterapi er brukt til garving når lysene kombinerer UVA og UVB spektrum.

Selv om noen hevder at lysterapi fremmer sårheling, er det ingen medisinske bevis hittil beviser det fungerer. Deep Penetrating lysterapi (DPLT) brukes til dette formålet.

Forholdsregler

Risikoer og bivirkninger kan omfatte:

• Agitasjon
• Munntørrhet
• Belastning på øynene
• Tretthet
• Hodepine
• Irritabilitet
• Mania
• Kvalme
• Søvnproblemer
• Oppkast

Bivirkninger er vanligvis milde og forsvinner i løpet av få dager. UV-lys kan forårsake hud- eller øyeskader. Selv om de fleste lysterapi enheter ikke lenger inneholder UV, noen gjør det fortsatt. Konsultere helsepersonell før bruk hvis du har sensitiv hud, hvis dine medisiner øke effekten av sollys (f.eks, noen antibiotika og inflammatoriske midler) eller hvis du har et øye tilstand. Personer med bipolar lidelse eller depresjon bør rådføre seg med lege før bruk.