Digidexo.com

Om falske tenner

Når noen eller alle dine permanente tennene faller ut eller må fjernes, falske tenner er vanligvis en nødvendighet. Ikke bare gjør de gjøre ditt smil selv og føre til generell kosmetisk forbedring, men de er også en nødvendighet i mange tilfeller dersom du ønsker å spise normalt. Hvis du vurderer falske tenner, sørg for at du forstår alle konsekvensene av å ha dem, så vel som den potensielle effekten på resten av din tannhelse.

Historie

Falske tenner gjøre en opptreden i historien bokstavelig talt tusenvis av år siden, da egypterne bandt skåret elfenben utskiftninger i munnen med silke tråder for å erstatte tapte tenner. I kolonitiden, utskårne tenner erstattet tapte naturlige seg. Dessverre, begge disse modellene måtte fjernes før spising, så de måtte kosmetisk verdi bare. I dag, falske tenner sitter godt i munnen, og kan brukes til litt og tygge akkurat som normale tenner.

Typer

Falske tenner kommer i mange former. Tann implantater fungerer akkurat som ekte tenner og er permanent fast i kjeven. Bridges, som er falske tenner holdes på plass av vedlegg til dine ekte tenner, kan også brukes til å tygge, men må kanskje fjernes for rengjøring og vedlikehold. Proteser er fullt sett av falske tenner holdt i munnen av en fiksativ. Noen mennesker klassifisere skallfasetter som falske tenner. Veneers er deksler for fronter av tennene for å gjøre dem ser større, lysere og mer selv.

Betraktninger

Når du skal avgjøre hva slags falske tenner å få, må du vurdere nøyaktig hva du ønsker å bruke dem til. Hvis du har problemer med å tygge, fordi din naturlige tenner er få og langt mellom, kan det være nødvendig å velge tannimplantater. Men hvis du bare har noen få mangler tenner, så en bro vil trolig være det beste alternativet. Proteser bør betraktes som en siste alternativet, fordi du må ha alle tennene trukket og mens de ser ut som ekte tenner, de fungerer ikke som dem.

Misforståelse

Mange tror at den klassiske ideen om falske tenner - et komplett sett av proteser - kommer til å være en ideell løsning hvis de ikke liker utseendet på tennene sine, eller har mange hull i tennene. Men dette er usanne. Det er nesten alltid bedre å ha din naturlige tenner reparert, hvis det er mulig, i stedet for å få proteser. Proteser kan bare ta om lag 15 prosent av det trykket som dine ekte tenner kan, og de ofte føre til sår og ubehag på tannkjøttet. De er ikke en undetectable erstatning for dine ekte tenner.

Fordeler

Det er mange fordeler med å få falske tenner. De kan gjøre en utrolig forskjell i selvtilliten din, fordi du vil ikke lenger være flau av smilende eller leende. De kan også hjelpe deg å nyte mat igjen ved å gjøre tygge og svelge en mindre smertefull prosess. De kan også bidra til å bevare resten av din naturlige tenner fordi tennene ikke har plass til å bevege seg rundt eller spredt ut på grunn av hullene i munnen.

Advarsel

Hvis du har falske tenner, og du opplever smerter, ømhet i tannkjøttet eller åpne sår, gå til tannlegen umiddelbart. Disse symptomene sannsynlig indikerer at tennene rett og slett ikke er korrekt montert. Men i sjeldne tilfeller er disse symptomene er faktisk et resultat av tannkjøttsykdom eller kreft i munnhulen.