Digidexo.com

Den beste maten for å senke kolesterolet

Kolesterol er en fettstoffer, voksaktig stoff som finnes i cellene. Low-density lipoprotein (LDL) nivåer, eller dårlig kolesterol, kan føre til en oppbygging av plakk i arteriene som øker sjansen for hjertesykdom. Høy-tetthets lipoprotein (HDL) kolesterol eller god, bærer kolesterol tilbake til leveren for fjerning fra kroppen. Hvis HDL er høy, sjansen for hjertesykdom er lavere. Maten du spiser direkte påvirker kolesterolnivået. Det er mat du kan spise for å senke kolesterolnivået og positivt påvirke din helse.

Havregryn og Bran

Havregryn inneholder løselig fiber som reduserer kolesterol absorpsjon i tarmen. Forbruker 10 gram eller mer av løselig fiber daglig reduserer LDL nivåer i blodet. Løselig fiber er også funnet i epler, svisker, bønner og pærer.

Nøtter

Visse nøtter er høy i flerumettede fettsyrer som holder blodårene friske. Mandler, valnøtter, pekannøtter, hasselnøtter og pistasienøtter har kolesterolsenkende egenskaper. En håndfull nøtter hver dag bidrar til å redusere sjansene for å utvikle hjertesykdom.

Omega-3 fettsyrer

Det er kolesterolsenkende fordeler med å spise fet fisk som tunfisk to ganger i uken. Visse typer fisk inneholder omega-3 fettsyrer som også bidrar til å redusere blodtrykket. Andre varianter av fet fisk inkluderer sild, sardiner, laks og makrell. Hvis du ikke kan spise fisk, kan omega 3 fås gjennom bakken flaxseeds, rapsolje og urte kosttilskudd.

Olivenolje

To spiseskjeer olivenolje daglig har mange hjertet sunt fordeler. Du kan bruke det til å koke grønnsaker, eller bland den med eddik som en salat dressing. Extra virgin olivenolje inneholder mer antioksidanter på grunn av mindre behandling.

Andre nyttige matvarer

Blåbær inneholder pterostilbene, en egenskap som bidrar til å senke kolesterolet. Avokado inneholder gode fettstoffer som øker HDL kolesterol. Yoghurt inneholder probiotika som hindrer kolesterol re-absorpsjon i våre blodstrømmer. Svarte soyabønner bidra til å senke LDL nivåer, og redusere risikoen for type 2 diabetes.