Digidexo.com

Slik behandler Dementia Care hjemme

Demens er en tilstand karakterisert ved en gruppe av symptomer som ofte inkluderer hukommelsestap, hallusinasjoner, paranoia, uro, personlighetsforandringer, problemer med kommunikasjonen, problemer med motorikk og koordinasjon, upassende oppførsel og en manglende evne til å resonnere. Hvis din kjære har noen av disse symptomene, planlegge en avtale med legen sin så snart som mulig for å begynne behandlingen. Du kan velge å ta vare på din kjære hjemme, spesielt hvis hans tilstand ikke har forverret seg for langt, men Demens er en vanskelig tilstand å takle, både for pasient og pleier.

Bruksanvisning

•  Ta pasienten til legen for regelmessige kontroller og medisinering evalueringer. Noen av pasientens symptomer kan behandles med medisiner. Kolinesterasehemmere er stoffer som kan være nyttig for å forbedre dom og hukommelse. De fungerer ved å øke en viss kjemisk budbringer. Imidlertid kan bivirkningene er diaré, kvalme og oppkast. Legen kan forskrive en kolinesterasehemmer i forbindelse med memantin, som kan bidra til å forbedre den generelle hjernefunksjon.

Opprettholde et stabilt, beroligende miljø for pasienten. En person med demens kan bli opphisset og frustrert når de ser en plutselig endring i miljøet, eller når de står overfor en situasjon som de har problemer med å gjøre. Lær hvilke situasjoner kan frustrere pasienten og finne en måte å lette problemet. For eksempel, hjelpe ham ved å plukke ut klær for ham å ha på, heller enn å forvente ham til å endre på egen hånd. Det er også viktig å holde seg til en lignende rutine hver dag.

Kople inn pasienten i moro, men stress-frie aktiviteter og sosiale besøk. Hjelp ham med matlaging, hagearbeid, lytte til musikk og ta turer i parken. Sosiale besøk kan holde pasienten sinn aktiv. Bare sørg for å la ham få vite om disse besøkene på forhånd, i tilfelle en overraskelse kanskje uroe ham. (Og minner ham om den kommende besøk ofte.) Du kan også sjekke med det lokale eldresenteret for kommende aktiviteter.

Unngå å diskutere hallusinasjoner med pasienten, bør de oppstår. Ikke motsi henne om hennes vrangforestillinger eller hallusinasjoner, da dette bare vil være frustrerende for henne. Men hvis hennes hallusinasjoner gjør henne redd, tilbyr hyggelige forsikringer og deretter prøve å distrahere henne med en aktivitet.

Prøv noen enkle miljøet endres for å håndtere en pasient som kan vandre. Ikke bekymre deg om vandrende om han vil være i et trygt område av verftet. Men hvis vandrende blir et problem, kan du prøve å plassere en påminnelse på døren. Dette kan være et bånd strekkes over dørkarmen. Hvis påminnelser ikke virker, plasserer et stykke møbler foran døren. Du kan selv prøve draperinger en klut over dørhåndtak for å skjule det. Vær forsiktig når du bruker låser, da dette kan være en fare hvis en brann starter.

Tips og advarsler

  • Kjøp en medisinsk armbånd for henne, bare i tilfelle hun gjør vandre av.
  • Hold pasientens medisiner utenfor rekkevidde. Du må administrere riktig dose til rett tid, som han kan glemme om han har allerede tatt sine piller.
  • Å være en omsorgsperson til en kjær med demens kan være følelsesmessig og fysisk utmattende. Sørg for at du setter av tid til deg selv.
  • Som pasientens demens utvikler seg, kan det bli umulig for deg å gi heltid omsorg. Se alternative muligheter, slik som boligsamfunn eller en live-in helse aide. Ser på disse alternativene tidlig kan avlaste litt stress senere.