Digidexo.com

Hva slags mat inneholder kolesterol?

Kolesterol er en myk voksaktig stoff som finnes i blodet. Mens et visst nivå av kolesterol som er nødvendig for enkelte kroppsfunksjoner, kan for mye kolesterol i blodet fører til høyt kolesterol. Høy kolesterol er en primær risikofaktor for hjertesykdom.

Hvor Kolesterol kommer fra

Kolesterol kommer fra en av to kilder. En viss mengde av kolesterol er produsert av kroppen, og resten blir absorbert fra matvarer.

Kolesterol og kosthold

Ifølge American Heart Association, kroppen produserer omtrent 1000 mg av kolesterol per dag, med en hvilken som helst ytterligere mengde tas inn gjennom kosten forbruk. Vanligvis mat som er høy i mettet fett er også høy i kolesterol.

Animal Products

Alle matvarer som enten er laget av et dyr eller inneholder animalske biprodukter har kolesterol. Dette inkluderer fjærfe, biff, svinekjøtt, sjømat, fisk og skalldyr.

Animal Biprodukter

Animalske biprodukter er også en betydelig kilde til kolesterol. Matvarer som egg, melk, ost og andre meieriprodukter bør spises i moderate eller unngås helt av dem som søker å senke kolesterolnivået.

Menneskeskapte produkter

Visse menneskeskapte produkter som margarin inneholder trans-fett. Mens trans-fett ikke kolesterol, i henhold til AHA, har forbruker matvarer som inneholder trans-fett blitt vist å signifikant øke kolesterolnivået.

Daglige Limits

AHA anbefaler at inntaket av kolesterol være begrenset til maksimalt 300 milligram per dag. Anbefalingen er enda lavere for de med hjertesykdom (200 milligram daglig).