Digidexo.com

Sliding hiatal brokk Behandlinger

En glidende hiatal brokk er en utvekst av en del av magen inn i brystet og inn i en åpning i mellomgulvet. Brokk glir frem og tilbake mellom magen og brystet hulrom. Små hiatal brokk kan forårsake ingen symptomer, men større de kan forårsake fordøyelsesbesvær og brystsmerter.

Symptomer

Symptomer på glidende hiatal brokk inkluderer raping, halsbrann som er verre når du ligger nede, brystsmerter og kvalme. I tilfeller der utstikket blir vridd, kan du oppleve problemer med å svelge og sterke brystsmerter.

Diagnose

Før en barium x-ray, drikker du en kalkholdig væske som strøk overfordøyelseskanalen. Dette gjør legen et klart syn på spiserøret og magen på en x-ray. I endoskopi, tråder legen din en fleksibel, tent tube med og kamera på enden ned i halsen til magen. Dette instrumentet lar legen se fremspring eller betennelse i magen og spiserøret.

Medisiner

Over-the-counter antacids, for eksempel Mylanta og Maalox, kan lindre halsbrann smerte og nøytralisere syre i spiserøret. H-2 stopper, for eksempel Tagamet og Pepcid, redusere syre i magen ved å blokkere histamin reseptorer. Disse medikamentene er best tatt før måltider, men kan tas etter symptomer. H-2-blokkere kan forstyrre andre medisiner, så ta kontakt med legen din før du tar dem. Protonpumpehemmere, som Nexium, og Prevacid, blokk syredannelse, slik at spiserøret for å helbrede. Disse stoffene kan tas en gang om dagen over en lengre periode, men er dyre.

Livsstilsendringer

Unngå alkohol, koffeinholdige drikker og krydret mat, som forårsaker overflødig syre produksjon. Hvis du er overvektig, vil miste vekt redusere presset på magen. Hev hodet ditt i sengen for å hindre magesyre fra å flytte opp spiserøret. Ikke utfør intensive øvelser rett etter et måltid, og spise mindre måltider for å holde fra distending magen.

Kirurgi

Når endringer i livsstil eller medisiner ikke klarer å gi lindring, kan kirurgi være anbefalt. Under laparoskopisk kirurgi, gjør en kirurg små snitt i magen og setter inn instrumenter og et lite kamera. Kirurgen utfører prosedyren ved hjelp av bilder fra kameraet. Operasjonen innebærer skyve brokk eller utstikket tilbake ned i magen din og lage en mindre blenderåpning. Kirurgi kan også innebære fjerning av brokk sac. Laparoskopisk kirurgi fører til mindre smerte og kortere sykehusopphold enn tradisjonell kirurgi.