Digidexo.com

Hva er colonic terapi?

Colonic terapi er rensing av tykktarmen, eller tykktarmen, for å fjerne giftstoffer som talsmenn for prosedyren mener er ansvarlig for en rekke sykdommer. Også kjent som en høy colonic, colonic vanning og hydro-kolon terapi, bruker prosedyren vann, enzymer, urte formler og selv kaffe for å forenkle denne renselsesprosess. Fjerning av giftstoffer fra tykktarmen, i henhold til colonic terapi talsmenn, bidrar til å fremme veksten av sunne bakterier i tykktarmen.

Mainstream Views

Konsensus syn om denne fremgangsmåten blant mainstream medisinske organisasjoner kan i beste fall beskrives som blandet, skjev mot skepsis. Ingen slik organisasjon bifaller colonic terapi, selv om noen er mindre kritisk til dette alternativ medisinsk behandling enn andre. Å peke på at det ikke er vitenskapelig bevis for at colonic terapi er effektiv i behandlingen av en hvilken som helst sykdom, mye mindre kreft, American Cancer Society (ACS) advarer om at fremgangsmåten "kan være farlig, og kan føre til infeksjon og død." Skrive om temaet på MayoClinic.com, opplyser Dr. Michael Picco at kritikere av colonic terapi hevder at det er nesten alltid unødvendig og i noen tilfeller kan være skadelig for kroppen.

Selv Administrasjon

Markedet er fullt i kolon-rensing formler, hvorav de fleste er urte i naturen og designet for å bli tatt muntlig over flere dager inntil den ønskede rensende effekt er fullført. Et søk etter "kolon rensing" vil få opp bokstavelig talt hundrevis av slike produkter, effekt og sikkerhet av noe som kan være vanskelig å fastslå. Det er til og med såkalte colon hydroterapi produkter, som er designet for selvadministrering og sies å etterligne profesjonelt administrert vanning av tykktarmen med en kombinasjon av vann og urte løsninger.

Administrasjon ved Specialist

Hvis du ønsker å forfølge colonic terapi, men foretrekker å ha prosedyren administreres av en spesialist, se etter en colonic hydrotherapist i ditt område. Fremgangsmåten innebærer innføring av store mengder av filtrert vann --- hvori ytterligere ingredienser kan bli oppløst --- inn i tykktarmen via rektum. Vannet kommer inn i tykktarmen gjennom sterilisert spyling som er blitt satt inn gjennom endetarmen til tykktarmen. Denne fremgangsmåten skiller seg fra et klyster, som strekker seg kun i rektum og den nedre ende av kolon. Som kontrast er colonic terapi utformet for å rense hele tykktarmen, som strekker seg i lengde 5-5 1/2 fot.

A Brief History

Colonic terapi --- eller i det minste en primitiv versjon av dette --- har eksistert i århundrer. Gamle egyptiske leger brukt en rekke rensemetoder, inkludert klyster, i et forsøk på å rense kroppen for giftstoffer. Prosedyren ble allment populær i USA i løpet av 1920 og 1930, en periode hvor colonic vanning utstyr ble rutinemessig funnet i sykehus og legekontorer. Populariteten til prosedyren svekket når medisinsk forskning ikke klarte å finne vitenskapelige bevis for at det kunne oppnå fordelene lovet. Selv om ingen slike bevis er funnet i de mellomliggende årene, er colonic terapi igjen nyter en oppblomstring i popularitet.

Mulige farer

Det har vært tilfeller av sykdommen og med dødsfall knyttet til colonic terapi, ifølge ACS. Slike komplikasjoner er blitt sporet tilbake til bruken av kontaminert utstyr, perforering av intestinal vegger og elektrolyttubalanse forårsaket av fremgangsmåten. Organisasjonen advarer om at de som er mest utsatt for mulig skade inkludere mennesker med en historie med Crohns sykdom, hemorroider, divertikulitt, tarm eller rektal polypper, og ulcerøs kolitt.